Домашня тонка піца на кефірі з чері та печерицями від Євгена Клопотенка
Піцу дуже люблять діти, тому спосіб її приготування від Євгена Клопотенка стане у пригоді для святкування дитячого дня народження або для вечері у колі родини.
Для томатного соусу ми взяли цілі томати пелаті. За бажанням можна використати томатний сік та свіжі томати м’ясистих сортів, щоб в соусі було менше рідини. Пікантної нотки надасть сушений базилік чи суміш італійських трав.
Як приготувати тонку піцу на кефірі з чері та печерицями
Інгредієнти
Для тіста на 2 середні піци:
600 г пшеничного борошна
400 мл кефіру 2,5%
8 ст. л. соняшникової олії
1ч. л. солі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
Для томатного соусу:
400 г томатів пелаті
2 ст. л. соняшникової олії
1 зубчик часнику
½ ч. л. сухого базиліку
сіль та перець до смаку
Для начинки:
15-20 томатів чері
10 печериць
100 г твердого сиру Тенеро Базилик від КОМО
1. Замісіть тісто для піци. Всипте 500 г борошна в миску, влийте 400 мл кефіру 2,5% та 8 ст. л. соняшникової олії, додайте 1ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. розпушувача. Замісіть круте та пластичне тісто. Можете використовувати для замішування кухонну машину з насадкою «Гак». Тісто залиште на столі на 20 хвилин, накрите рушником, щоб не завітрювалося. Воно має «відпочити».
2. Приготуйте томатний соус. Для цього розімніть виделкою томати пелаті до стану однорідного пюре. За бажанням скористайтеся блендером. Додайте до томатів вичавлений зубчик часнику, ч. л. сухого базиліку, 2 ст. л. соняшникової олії, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте, щоб прянощі розійшлися по всьому соусу.
3. Підготуйте начинку. Візьміть 15-20 томатів чері та розріжте навпіл, а 10 печериць наріжте довільними шматками або зробіть слайси.
4. Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів.
5. Тісто розділіть на дві частини та кожну з них розкочуйте в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. Сформуйте руками бортики. Перекладіть піцу на деко, застелене пергаментним папером. Гарно змастіть томатним соусом та розподіліть начинку із печериць та томатів чері. Притрусіть піцу натертим на крупній тертці твердим сиром Тенеро Базилик від КОМО.
6. Поставте деко в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин в режимі верхнього та нижнього підігріву. Бортики повинні стати золотавого кольору.
Готувати – це просто!

піца на кефірі з чері та печерицями, піца для родини, тонка піца на кефірі, домашня піца, Євген Клопотенко, піца
Укрзалізниця додала рейс Інтерсіті Київ-Луцьк на Великдень: потяг курсує через Рівне

Купувати квитки можна вже зараз в застосунку, на сайті та в квиткових касах вокзалів.
переглядів: 109
Смажена риба з ідеальною скоринкою: один інгредієнт, що змінює все

Риба — це не лише смачна, а й надзвичайно корисна частина збалансованого раціону. Її варто включати в меню регулярно, адже вона багата на білки, омега-3 жирні кислоти та інші цінні мікроелементи.
переглядів: 222
У Рівному можна отримати електронні документи на машину

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу тепер доступне у зручному електронному форматі. Воно містить всю необхідну інформацію з Єдиного державного реєстру транспортних засобів і має унікальний електронний ідентифікатор.
переглядів: 321
Гороскоп на 10 квітня: енергійний день видасться до декількох знаків зодіаку

Щоденний гороскоп на 10 квітня 2025 року показує, що одні знаки зодіаку матимуть виняткові можливості, а інші можуть зіткнутися з певними труднощами. Овнів, Раків і Водоліїв очікує успішний день, сповнений позитивної енергії та нових можливостей.
переглядів: 637
Свиняча рулька в пиві - смачна страва до Великоднього столу

Свиняча рулька в пиві, обсмажена з додаванням ароматного золотистого напою, стане справжньою родзинкою до святкового столу.
переглядів: 414