Ми у Facebook
28.08.2023, 21:05

Домашня тонка піца на кефірі з чері та печерицями від Євгена Клопотенка

Приготувати вдома піцу – просто і так само швидко. Рецепт тіста – на кефірі, а це означає, що не треба чекати, поки воно підійде.

Піцу дуже люблять діти, тому спосіб її приготування від Євгена Клопотенка стане у пригоді для святкування дитячого дня народження або для вечері у колі родини.
Поради щодо приготування соусу для піци

Для томатного соусу ми взяли цілі томати пелаті. За бажанням можна використати томатний сік та свіжі томати м’ясистих сортів, щоб в соусі було менше рідини. Пікантної нотки надасть сушений базилік чи суміш італійських трав.

Як приготувати тонку піцу на кефірі з чері та печерицями

Інгредієнти

Для тіста на 2 середні піци:

600 г пшеничного борошна
400 мл кефіру 2,5%
8 ст. л. соняшникової олії
1ч. л. солі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. розпушувача

Для томатного соусу:
400 г томатів пелаті
2 ст. л. соняшникової олії
1 зубчик часнику
½ ч. л. сухого базиліку
сіль та перець до смаку

Для начинки:

15-20 томатів чері
10 печериць
100 г твердого сиру Тенеро Базилик від КОМО

1. Замісіть тісто для піци. Всипте 500 г борошна в миску, влийте 400 мл кефіру 2,5% та 8 ст. л. соняшникової олії, додайте 1ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. розпушувача. Замісіть круте та пластичне тісто. Можете використовувати для замішування кухонну машину з насадкою «Гак». Тісто залиште на столі на 20 хвилин, накрите рушником, щоб не завітрювалося. Воно має «відпочити».

2. Приготуйте томатний соус. Для цього розімніть виделкою томати пелаті до стану однорідного пюре. За бажанням скористайтеся блендером. Додайте до томатів вичавлений зубчик часнику, ч. л. сухого базиліку, 2 ст. л. соняшникової олії, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте, щоб прянощі розійшлися по всьому соусу.

3. Підготуйте начинку. Візьміть 15-20 томатів чері та розріжте навпіл, а 10 печериць наріжте довільними шматками або зробіть слайси.

4. Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів.

5. Тісто розділіть на дві частини та кожну з них розкочуйте в тонкий пласт товщиною 2-3 мм. Сформуйте руками бортики. Перекладіть піцу на деко, застелене пергаментним папером. Гарно змастіть томатним соусом та розподіліть начинку із печериць та томатів чері. Притрусіть піцу натертим на крупній тертці твердим сиром Тенеро Базилик від КОМО.

6. Поставте деко в розігріту до 220 градусів духовку на 10-12 хвилин в режимі верхнього та нижнього підігріву. Бортики повинні стати золотавого кольору.

Готувати – це просто!





На правах реклами