06.09.2023, 19:45
Смачна піца Кватро Формаджі: секрет найтоншого тіста
Хто з нас не любить сирну піцу, особливо коли в ній з'єднуються не два чи три, а цілих чотири сорти запашного сиру? Навряд чи знайдуться такі, що відмовляться від такої італійської страви!
Інгредієнти:
- Вода тепла - 1 склянка;
- Дріжджі сухі - 1 чайна ложка, без верху;
- Борошно пшеничне - 2 склянки;
- Оливкова олія - 1 ст. ложка;
- Сіль - на смак (або півчайної ложки);
- Моцарелла - 60 грам;
- Сир "Брі" - 60 грам;
- Сир мармуровий - 60 грам;
- Сир "Пармезан" - 40 грам.
1.З'єднайте сухі дріжджі, 2-3 ст. борошна, теплу воду та сіль, змішайте. Залишіть на 15 хвилин для створення опари, накривши рушником. 2.Всипте борошно, що залишилося, і влийте оливкову олію. Вимішайте тісто і залиште ще на 15 хвилин для вистоювання під рушником в теплому місці. 3.Потім розкотіть або розтягніть тісто в округлий або прямокутний шар. 4.Натріть зверху мармуровий сир або замініть його будь-яким твердим сортом сиру, але легкоплавким. 5.Наріжте сир Брі і викладіть його разом з моцарелою на основу з тіста. Створіть бортик із тіста, загорнувши його всередину. 6.Присипте заготовку зверху ароматним пармезаном, подрібнюючи його на тертці. 7.Помістіть заготовку в духовку, що розігріта до 250 градусів, буквально на 10 хвилин. Слідкуйте за поверхнею страви, щоб вона не підгоріла. 8.Перед подачею сирну піцу наріжте порційними скибочками і присипте подрібненим орегано.
- Вода тепла - 1 склянка;
- Дріжджі сухі - 1 чайна ложка, без верху;
- Борошно пшеничне - 2 склянки;
- Оливкова олія - 1 ст. ложка;
- Сіль - на смак (або півчайної ложки);
- Моцарелла - 60 грам;
- Сир "Брі" - 60 грам;
- Сир мармуровий - 60 грам;
- Сир "Пармезан" - 40 грам.
1.З'єднайте сухі дріжджі, 2-3 ст. борошна, теплу воду та сіль, змішайте. Залишіть на 15 хвилин для створення опари, накривши рушником. 2.Всипте борошно, що залишилося, і влийте оливкову олію. Вимішайте тісто і залиште ще на 15 хвилин для вистоювання під рушником в теплому місці. 3.Потім розкотіть або розтягніть тісто в округлий або прямокутний шар. 4.Натріть зверху мармуровий сир або замініть його будь-яким твердим сортом сиру, але легкоплавким. 5.Наріжте сир Брі і викладіть його разом з моцарелою на основу з тіста. Створіть бортик із тіста, загорнувши його всередину. 6.Присипте заготовку зверху ароматним пармезаном, подрібнюючи його на тертці. 7.Помістіть заготовку в духовку, що розігріта до 250 градусів, буквально на 10 хвилин. Слідкуйте за поверхнею страви, щоб вона не підгоріла. 8.Перед подачею сирну піцу наріжте порційними скибочками і присипте подрібненим орегано.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 1563кулінарія, рецепт піци, смачні рецепти, приготування їжі, піца, кулінарія
Інші статті рубрики:
Трихолог розповів, чому не можна мити волосся по всій довжині

Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 809
Швидкий рецепт сніданку в булочці: ситно і смачно

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 570
Синоптики попереджають про погіршення погоди в Рівному

У неділю, 4 травня, жителів Рівненської області очікує справжній весняний контраст — хмарна погода з короткими проясненнями та інтенсивними атмосферними явищами.
переглядів: 427
Яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?

4 травня за новим церковним календарем вшановують пам'ять мучениці Пелагії.
переглядів: 284
Спокуси, гроші та планування: астропрогноз на 4 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 286