Ми у Facebook
06.09.2023, 19:45

Смачна піца Кватро Формаджі: секрет найтоншого тіста

Хто з нас не любить сирну піцу, особливо коли в ній з'єднуються не два чи три, а цілих чотири сорти запашного сиру? Навряд чи знайдуться такі, що відмовляться від такої італійської страви!
Інгредієнти:

- Вода тепла - 1 склянка;
- Дріжджі сухі - 1 чайна ложка, без верху;
- Борошно пшеничне - 2 склянки;
- Оливкова олія - 1 ст. ложка;
- Сіль - на смак (або півчайної ложки);
- Моцарелла - 60 грам;
- Сир "Брі" - 60 грам;
- Сир мармуровий - 60 грам;
- Сир "Пармезан" - 40 грам.

1.З'єднайте сухі дріжджі, 2-3 ст. борошна, теплу воду та сіль, змішайте. Залишіть на 15 хвилин для створення опари, накривши рушником. 2.Всипте борошно, що залишилося, і влийте оливкову олію. Вимішайте тісто і залиште ще на 15 хвилин для вистоювання під рушником в теплому місці. 3.Потім розкотіть або розтягніть тісто в округлий або прямокутний шар. 4.Натріть зверху мармуровий сир або замініть його будь-яким твердим сортом сиру, але легкоплавким. 5.Наріжте сир Брі і викладіть його разом з моцарелою на основу з тіста. Створіть бортик із тіста, загорнувши його всередину. 6.Присипте заготовку зверху ароматним пармезаном, подрібнюючи його на тертці. 7.Помістіть заготовку в духовку, що розігріта до 250 градусів, буквально на 10 хвилин. Слідкуйте за поверхнею страви, щоб вона не підгоріла. 8.Перед подачею сирну піцу наріжте порційними скибочками і присипте подрібненим орегано.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ