Фаршировані перці з м'ясом та рисом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для перців:
- 100 г круглозернистого рису
- 200 мл води
- 11 перців білозірка
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 500 г свинячого фаршу
- 1 ч. л. солі
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
Для заливки:
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 500 мл води
Для подачі:
- сметана до смаку
- зелень петрушки до смаку
1. Помийте 100 г круглозернистого рису, перекладіть в каструлю та залийте 200 мл води, доведіть до кипіння та варіть до напівготовності 7 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та поки залиште. 2. Помийте 11 перців білозірка, з кожного зверху зріжте 1 см з плодоніжкою. Дістаньте насіннєву коробку та прожилки. 3. Цибулю очистьте від лушпиння та наріжте середнім кубиком. 4. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та підсмажте цибулю до прозорості. Перекладіть її в глибоку миску, в якій змішуватимете компоненти для начинки. 5. В миску до цибулі додайте 500 г свинячого фаршу та відварений рис. Якщо не вся рідина всоталася, процідіть його в друшляку. 6. Додайте в начинку чайну ложку солі та добре перемішайте, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. 7. Фаршируйте перці начинкою та викладайте в каструлю, щоб овочі лежали компактно. 8. Зробіть заливку до перців. В мисці змішайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі та влийте 500 мл води. 9. Добре перемішайте до розчинення всіх компонентів та залийте перці. 10. В каструлю додайте 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. 11. Ставте на маленький вогонь, накрийте кришкою, але не щільно, щоб рідина не википала та тушкуйте 50 хвилин після закипання. 12. Подавайте готові фаршировані перці зі сметаною та подрібненою зеленню петрушки.
Поради з приготування фаршированих перців
Для страви я обрав перець білозірка, а ви за бажанням використовуйте будь-який інший солодкий сорт. Я не став заморочуватися з фаршем для начинки та взяв вже готовий свинячий. Якщо у вас є шматок лопатки чи задньої частини, зробіть домашній фарш. Щоб начинка вийшла ніжною потрібен саме круглозернистий рис, який містить більше крохмалю, ніж довгозернистий чи пропарений.
Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.
кулінарія, поради, Євген Клопотенко, страви осені, рецепти, фаршировані перці
Легкий сніданок за 10 хвилин: готуємо яєчню за французьким рецептом
Цікавий варіант приготування звичної яєчні.
переглядів: 2035
Несподівані повороти та відверті розмови: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 30 жовтня.
переглядів: 193
30 жовтня: свята, іменинники, заборони та прикмети
Сьогодні, 30 жовтня, День тренера в Україні і День працівників підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Віряни вшановують пам'ять святих мучеників Зиновія і Зиновії, сестри його.
переглядів: 225
Подорож автобусом Одеса – Бухарест: комфорт та зручність на маршруті
Подорож автобусом з Одеси до Бухареста є зручним та доступним способом досягти столиці Румунії. Цей маршрут популярний серед мандрівників, які планують недорогу поїздку, але не хочуть втрачати комфорт.
переглядів: 114
Складаємо список бажань: ідеї та інструменти для планування покупок
Чорна п’ятниця — це чудова нагода придбати бажані товари за зниженими цінами, зокрема одяг, товари для дому, або ж косметику - https://eva.ua/ua/blackfriday/. А планування покупок — важлива частина цього святкового розпродажу. Одним із найефективніших інструментів, який допомагає не лише зекономити час, але й уникнути імпульсивних покупок, є список бажань. Завдяки йому можна структурувати свої потреби, відслідковувати знижки та легко знаходити потрібні товари. У цій статті ми розглянемо, як створити ідеальний список бажань, а також поділимося корисними інструментами для його організації.
переглядів: 104