Фаршировані перці з м'ясом та рисом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для перців:
- 100 г круглозернистого рису
- 200 мл води
- 11 перців білозірка
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 500 г свинячого фаршу
- 1 ч. л. солі
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
Для заливки:
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 500 мл води
Для подачі:
- сметана до смаку
- зелень петрушки до смаку
1. Помийте 100 г круглозернистого рису, перекладіть в каструлю та залийте 200 мл води, доведіть до кипіння та варіть до напівготовності 7 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та поки залиште. 2. Помийте 11 перців білозірка, з кожного зверху зріжте 1 см з плодоніжкою. Дістаньте насіннєву коробку та прожилки. 3. Цибулю очистьте від лушпиння та наріжте середнім кубиком. 4. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та підсмажте цибулю до прозорості. Перекладіть її в глибоку миску, в якій змішуватимете компоненти для начинки. 5. В миску до цибулі додайте 500 г свинячого фаршу та відварений рис. Якщо не вся рідина всоталася, процідіть його в друшляку. 6. Додайте в начинку чайну ложку солі та добре перемішайте, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. 7. Фаршируйте перці начинкою та викладайте в каструлю, щоб овочі лежали компактно. 8. Зробіть заливку до перців. В мисці змішайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі та влийте 500 мл води. 9. Добре перемішайте до розчинення всіх компонентів та залийте перці. 10. В каструлю додайте 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. 11. Ставте на маленький вогонь, накрийте кришкою, але не щільно, щоб рідина не википала та тушкуйте 50 хвилин після закипання. 12. Подавайте готові фаршировані перці зі сметаною та подрібненою зеленню петрушки.
Поради з приготування фаршированих перців
Для страви я обрав перець білозірка, а ви за бажанням використовуйте будь-який інший солодкий сорт. Я не став заморочуватися з фаршем для начинки та взяв вже готовий свинячий. Якщо у вас є шматок лопатки чи задньої частини, зробіть домашній фарш. Щоб начинка вийшла ніжною потрібен саме круглозернистий рис, який містить більше крохмалю, ніж довгозернистий чи пропарений.
Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.
кулінарія, поради, Євген Клопотенко, страви осені, рецепти, фаршировані перці
Правохоронці збирають докази ракетних обстрілів Рівненщини
Під час останніх кількох повітряних тривог в області працювало ППО, правоохоронці зібрали докази злочину ворога.
переглядів: 249
У Рівному курсує менше тролейбусів, але працюють всі маршрути
У Рівному 30 листопада зменшили кількість тролейбусів, які перевозитимуть пасажирів.
переглядів: 251
На Рівненщині діятимуть екстрені відключення світла
Екстрені відключення світла будуть застосовані для Рівного та Рівненського району.
переглядів: 317
Прогноз погоди на Рівненщині: хмарно з проясненнями
На території Рівненської області очікується хмарна погода з періодичними проясненнями.
переглядів: 229
Нова система екстреної медичної допомоги діятиме з 1 січня 2025 року
З наступного року українці отримають швидшу та якіснішу екстрену медичну допомогу. Реформа екстреної медичної допомоги спрямована на те, щоб кожен пацієнт отримав необхідну медичну допомогу вчасно та в повному обсязі.
переглядів: 378