Фаршировані перці з м'ясом та рисом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для перців:
- 100 г круглозернистого рису
- 200 мл води
- 11 перців білозірка
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 500 г свинячого фаршу
- 1 ч. л. солі
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
Для заливки:
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 500 мл води
Для подачі:
- сметана до смаку
- зелень петрушки до смаку
1. Помийте 100 г круглозернистого рису, перекладіть в каструлю та залийте 200 мл води, доведіть до кипіння та варіть до напівготовності 7 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та поки залиште. 2. Помийте 11 перців білозірка, з кожного зверху зріжте 1 см з плодоніжкою. Дістаньте насіннєву коробку та прожилки. 3. Цибулю очистьте від лушпиння та наріжте середнім кубиком. 4. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та підсмажте цибулю до прозорості. Перекладіть її в глибоку миску, в якій змішуватимете компоненти для начинки. 5. В миску до цибулі додайте 500 г свинячого фаршу та відварений рис. Якщо не вся рідина всоталася, процідіть його в друшляку. 6. Додайте в начинку чайну ложку солі та добре перемішайте, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. 7. Фаршируйте перці начинкою та викладайте в каструлю, щоб овочі лежали компактно. 8. Зробіть заливку до перців. В мисці змішайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі та влийте 500 мл води. 9. Добре перемішайте до розчинення всіх компонентів та залийте перці. 10. В каструлю додайте 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. 11. Ставте на маленький вогонь, накрийте кришкою, але не щільно, щоб рідина не википала та тушкуйте 50 хвилин після закипання. 12. Подавайте готові фаршировані перці зі сметаною та подрібненою зеленню петрушки.
Поради з приготування фаршированих перців
Для страви я обрав перець білозірка, а ви за бажанням використовуйте будь-який інший солодкий сорт. Я не став заморочуватися з фаршем для начинки та взяв вже готовий свинячий. Якщо у вас є шматок лопатки чи задньої частини, зробіть домашній фарш. Щоб начинка вийшла ніжною потрібен саме круглозернистий рис, який містить більше крохмалю, ніж довгозернистий чи пропарений.
Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.

кулінарія, поради, Євген Клопотенко, страви осені, рецепти, фаршировані перці
Астропрогноз на сьогодн : турбота про себе та цікаві пропозиції

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 10
Прикмети, традиції та іменинники: яке сьогодні свято?

У вівторок, 15 липня, українці мають одразу кілька важливих подій.
переглядів: 57
Як вивести плями від ягід та фруктів: три дієвих способи

Сезон ягід і фруктів — це не лише смачні ласощі, а й часті плями на одязі. Малину, вишню, чорницю, полуницю чи сливи важко не любити, однак їхній сік має властивість швидко вбиратись у тканину й залишати яскраві сліди.
переглядів: 216
Трендові кольори літа 2025: що зараз на піку моди

Літо — це сезон кольору, і 2025 рік не став винятком. Модні подіуми, Instagram-стрічки та вітрини магазинів яскраво підтверджують: цього літа в тренді як несподівані відтінки, так і перевірена класика. Ми зібрали найактуальніші кольори сезону, а також розповідаємо, які з них ніколи не виходять із моди.
переглядів: 201
У Міноборони нагадали: після сплати штрафу в «Резерв+» дані потрібно оновити обов’язково

Навіть якщо громадянин сплатив штраф через застосунок «Резерв+», це не звільняє його від обов’язку оновити особисті дані. Про це нагадала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.
переглядів: 245
Реклама