Фаршировані перці з м'ясом та рисом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для перців:
- 100 г круглозернистого рису
- 200 мл води
- 11 перців білозірка
- 1 ріпчаста цибулина
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 500 г свинячого фаршу
- 1 ч. л. солі
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
Для заливки:
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 500 мл води
Для подачі:
- сметана до смаку
- зелень петрушки до смаку
1. Помийте 100 г круглозернистого рису, перекладіть в каструлю та залийте 200 мл води, доведіть до кипіння та варіть до напівготовності 7 хвилин. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та поки залиште. 2. Помийте 11 перців білозірка, з кожного зверху зріжте 1 см з плодоніжкою. Дістаньте насіннєву коробку та прожилки. 3. Цибулю очистьте від лушпиння та наріжте середнім кубиком. 4. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії та підсмажте цибулю до прозорості. Перекладіть її в глибоку миску, в якій змішуватимете компоненти для начинки. 5. В миску до цибулі додайте 500 г свинячого фаршу та відварений рис. Якщо не вся рідина всоталася, процідіть його в друшляку. 6. Додайте в начинку чайну ложку солі та добре перемішайте, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися. 7. Фаршируйте перці начинкою та викладайте в каструлю, щоб овочі лежали компактно. 8. Зробіть заливку до перців. В мисці змішайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі та влийте 500 мл води. 9. Добре перемішайте до розчинення всіх компонентів та залийте перці. 10. В каструлю додайте 2 горошини духмяного перцю та 1 лавровий лист. 11. Ставте на маленький вогонь, накрийте кришкою, але не щільно, щоб рідина не википала та тушкуйте 50 хвилин після закипання. 12. Подавайте готові фаршировані перці зі сметаною та подрібненою зеленню петрушки.
Поради з приготування фаршированих перців
Для страви я обрав перець білозірка, а ви за бажанням використовуйте будь-який інший солодкий сорт. Я не став заморочуватися з фаршем для начинки та взяв вже готовий свинячий. Якщо у вас є шматок лопатки чи задньої частини, зробіть домашній фарш. Щоб начинка вийшла ніжною потрібен саме круглозернистий рис, який містить більше крохмалю, ніж довгозернистий чи пропарений.
Начинити перець можна також різноманітними овочами, грибами, сиром, а також крупами і навіть макаронами.

кулінарія, поради, Євген Клопотенко, страви осені, рецепти, фаршировані перці
Бал за хімію і фізику стане вагомішим - нові правила НМТ 2025

Абітурієнти, які складатимуть НМТ з фізики або хімії у 2025 році, матимуть переваги при вступі до профільних вишів.
переглядів: 204
Чи справді сіль пришвидшує кипіння води

Серед кулінарів досі побутує думка, що додавання солі у воду пришвидшує її закипання. Здавалося б, твердження логічне: мовляв, сіль нібито запускає певні хімічні процеси, які зменшують час доведення води до кипіння.
переглядів: 206
Від сьогодні можна подати повторну заявку на НМТ

Із 9 по 14 травня триває реєстрація для участі в додаткових сесіях національного мультипредметного тесту (НМТ).
переглядів: 217
Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 428
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 515