Ми у Facebook
15.09.2023, 17:50

Японська закуска з баклажанів «Агебіташі» - неповторна страва, яка безсумнівно порадує вас і ваших близьких

Японська закуска з баклажанів Агебіташі може стати вашим фаворитом серед рецептів з баклажанів. Готові сині виходять дуже ніжними і ароматними. Свіжий імбир чудовим чином  надає їй необхідної гостроти та пікантності. Це зовсім нескладна страва, тому її неодмінно варто спробувати!
«Агебіташі» - назва складається з ageh (смажений) та hitashi (вимочений). Баклажани спочатку обсмажуються у фритюрі або з додаванням невеликої кількості олії. Після — тушкують в запашному бульйоні. Автентичні рецепти включають бульйон даші (з водоростями, грибами і стружкою тунця) і рисове вино. Для вас ми підготували більш адаптовану версію.

Складові:

- Баклажан 2 шт.
- Соняшникова олія 2 ст. л.
- Соєвий соус 4 ст. л.
- Рисовий оцет1,5 ст. л.
- Вода 250 мл
- Цукор 1 ст. л.

Приготування:

Розріжте баклажани навпіл уздовж, на кожній половині зробіть глибокі надрізи по діагоналі. Не розрізайте остаточно, зробіть інтервали між надрізами 2–3 мм. Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте1-2 ст. л. олії, обсмажте баклажани з обох боків по 3 хвилини.



Перекладіть баклажани зі сковороди в тарілку, дайте сковороді трохи охолонути. Якщо на сковороді з'явився нагар, обережно видаліть його паперовим рушником. Додайте в сковороду соєвий соус, рисовий оцет, цукор і воду, перемішайте і доведіть до кипіння. Смаження баклажанів Обсмажені баклажани додайте в сковороду і готуйте під кришкою 10 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими і вберуть соус.

Подавайте баклажани охолодженими до кімнатної температури, посипавши зеленою цибулею, натертим імбиром з відвареним рисом або без гарніру. Приємного апетиту! Подача тушкованих баклажанів

Порада: якщо хочете приготувати японську автентичну версію, замініть воду на таку ж кількість бульйону, а рисовий оцет замініть мирином або саке. Також баклажани можна смажити у фритюрниці, температура олії має бути 130 градусів. Готову страву зберігайте у холодильнику до 3 діб.






На правах реклами