Швидкий і дуже смачний заливний пиріг із тунцем, яйцями й цибулею
- 250 мл кефіру 1%
- 2 середні яйця
- 90 г борошна (у мене пшеничне)
- 1 ч.л розпушувача
- 1/2 ч.л солі
Для начинки:
- 4 відварені яйця
- 1 банку тунця у власному соку
- зелена цибуля за смаком
Кефір змішати з яйцями, сіллю, борошном, розпушувачем. Тісто виходить не густе, якщо тісто вийшло занадто густе, додайте трохи кефіру, якщо навпаки занадто рідке, додайте трохи борошна.
Змішую всі інгредієнти для начинки: відварені яйця (дрібно порізані, тунець у с/с (обов'язково потрібно попередньо злити воду) та подрібнену зелену цибулю.
Форму застелити пергаментним папером, вилити половину тіста і розподілити, потім викласти начинку і зверху вилити тісто, що залишилося. Посипати кунжутом і
випікати при 180С ~40 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Смачного!

Молодь Рівненщини запрошують долучитися до мандрівного табору «Стежками князів Острозьких»

Із 22 по 26 травня на Рівненщині пройде вже дванадцятий мандрівний табір «Стежками князів Острозьких». Захід організовує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.
переглядів: 135
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 189
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 187
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 483
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 321