30.09.2023, 15:52
Ліниві голубці з цвітною капустою: коли варто внести новинку в раціон
У цьому рецепті немає рису. Замість нього – подрібнена цвітна капуста. Так страва виходить легшою та ніжнішою.
Складові:
Невелика білокачанна капуста ½ качана
Свіжа цвітна капуста 300-350 г
Ріпчаста цибуля 1 штука
Морква 1-2 штуки
Рослинна олія 2-3 ст. ложки
Маринара чи інший томатний соус 500 г
Яйця 2 штуки
Фарш з яловичини або свинини та яловичини 600-700 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Вода або овочевий бульйон 300-350 мл
Приготування
Білокачанну капусту тонко нашаткуйте. Цвітну капусту натріть на великій тертці або подрібніть у блендері.
Для цього рецепту не підійде заморожена цвітна капуста.
Цибулю наріжте дрібними шматочками. Моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості.
Влийте томатний соус і готуйте 2-3 хвилини. Викладіть ⅔ суміші, що вийшла, на тарілку.
Засипте в сковороду до овочів білокачанну капусту і помішуючи обсмажуйте 4-5 хвилин.
Влийте трохи гарячої води, якщо соус занадто густий.
Додайте цвітну капусту і, помішуючи, готуйте ще 2-3 хвилини. Трохи остудіть.
Яйця злегка збийте. Додайте у фарш разом із капустяною масою. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
Сформуйте округлі або довгасті ліниві голубці. Викладіть у форму для запікання.
Овочі, що залишилися, з соусом розмішайте з гарячою водою, злегка посоліть і поперчіть. Акуратно влийте до голубців.
Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини. Після цього зніміть фольгу і запікайте голубці ще 10-15 хвилин.
Невелика білокачанна капуста ½ качана
Свіжа цвітна капуста 300-350 г
Ріпчаста цибуля 1 штука
Морква 1-2 штуки
Рослинна олія 2-3 ст. ложки
Маринара чи інший томатний соус 500 г
Яйця 2 штуки
Фарш з яловичини або свинини та яловичини 600-700 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Вода або овочевий бульйон 300-350 мл
Приготування
Білокачанну капусту тонко нашаткуйте. Цвітну капусту натріть на великій тертці або подрібніть у блендері.
Для цього рецепту не підійде заморожена цвітна капуста.
Цибулю наріжте дрібними шматочками. Моркву натріть на великій тертці.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості.
Влийте томатний соус і готуйте 2-3 хвилини. Викладіть ⅔ суміші, що вийшла, на тарілку.
Засипте в сковороду до овочів білокачанну капусту і помішуючи обсмажуйте 4-5 хвилин.
Влийте трохи гарячої води, якщо соус занадто густий.
Додайте цвітну капусту і, помішуючи, готуйте ще 2-3 хвилини. Трохи остудіть.
Яйця злегка збийте. Додайте у фарш разом із капустяною масою. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
Сформуйте округлі або довгасті ліниві голубці. Викладіть у форму для запікання.
Овочі, що залишилися, з соусом розмішайте з гарячою водою, злегка посоліть і поперчіть. Акуратно влийте до голубців.
Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини. Після цього зніміть фольгу і запікайте голубці ще 10-15 хвилин.

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 1270Інші статті рубрики:
Астропрогноз на четвер: плітки та кроки вперед

Дізнайтеся, що вам сьогодні підготували зорі.
переглядів: 155
Не можна їсти багато: дієтологи розповіли, як краще вживати м'ясо

М'ясо — важлива складова раціону, адже воно є чудовим джерелом білка, заліза, цинку та вітамінів групи B, що позитивно впливають на здоров'я організму.
переглядів: 184
Як врятувати речі, які пофарбувалися при пранні

Зазвичай із речами, які полиняли ми відразу прощаємося. Але насправді є декілька дієвих способів, як ці речі врятувати.
переглядів: 1046
Куряча грудка запечена в картоплі: рецепт ситної вечері за годину

Це відмінний варіант вечері для всієї родини. Готувати таку страву дуже просто і швидко.
переглядів: 817
На Рівненщині критично бракує крові з негативним резус-фактором

Рівненський обласний центр служби крові оголосив терміновий збір донорської крові. Найбільше потрібна кров усіх груп із негативним резус-фактором.
переглядів: 228