Ми у Facebook
30.09.2023, 15:52

Ліниві голубці з цвітною капустою: коли варто внести новинку в раціон

У цьому рецепті немає рису. Замість нього – подрібнена цвітна капуста. Так страва виходить легшою та ніжнішою.
Складові:
Невелика білокачанна капуста ½ качана
Свіжа цвітна капуста 300-350 г
Ріпчаста цибуля 1 штука
Морква 1-2 штуки
Рослинна олія 2-3 ст. ложки
Маринара чи інший томатний соус 500 г
Яйця 2 штуки
Фарш з яловичини або свинини та яловичини 600-700 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Вода або овочевий бульйон 300-350 мл

Приготування

Білокачанну капусту тонко нашаткуйте. Цвітну капусту натріть на великій тертці або подрібніть у блендері.

Для цього рецепту не підійде заморожена цвітна капуста.


Цибулю наріжте дрібними шматочками. Моркву натріть на великій тертці.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості.

Влийте томатний соус і готуйте 2-3 хвилини. Викладіть ⅔ суміші, що вийшла, на тарілку.

Засипте в сковороду до овочів білокачанну капусту і помішуючи обсмажуйте 4-5 хвилин.

Влийте трохи гарячої води, якщо соус занадто густий.


Додайте цвітну капусту і, помішуючи, готуйте ще 2-3 хвилини. Трохи остудіть.

Яйця злегка збийте. Додайте у фарш разом із капустяною масою. Посоліть, поперчіть та перемішайте.

Сформуйте округлі або довгасті ліниві голубці. Викладіть у форму для запікання.

Овочі, що залишилися, з соусом розмішайте з гарячою водою, злегка посоліть і поперчіть. Акуратно влийте до голубців.

Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини. Після цього зніміть фольгу і запікайте голубці ще 10-15 хвилин.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ