Найкращий рецепт з кабачків «Тещин язик» з морквою
Кабачки – 2 кг
Помідори – 1,5 кг
Перець солодкий – 320 г
Морква – 500 г
Часник – 100 г
Перець гострий свіжий – 20 г
Олія рослинна рафінована – 150 г
Оцет 9% - 100-120 мл
Цукор – 200 г
Сіль – 35 г
Приготування:
1. Моркву чистимо і натираємо на великій тертці. Обсмажуємо її в олії 5-7 хвилин, помішуючи.
2. Кабачки очищаємо, видаляємо зайве насіння і нарізаємо довгими брусочками.
3. Помідори нарізаємо на невеликі шматочки. Солодкий перець очищаємо від насіння та довільно нарізаємо. Пропускаємо помідори та перець через м'ясорубку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
4. Додаємо в томатну масу моркву, цукор та сіль. Перемішуємо. Потім викладаємо в каструлю кабачки та перемішуємо. Гасимо все 15-20 хвилин.
5. Часник та гострий перець очищаємо, пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо в каструлю, перемішуємо і гасимо 5 хвилин. Після цього вливаємо оцет. Готуємо ще 1 хвилину та вимикаємо.
6. У простерилізовані банки вкладаємо кабачки. Банки закочуємо та укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо на 12 годин для гарантії.

Уже легендарні рівненські писанки готують до зустрічі із рівнянами

Яскраві та оригінальні великі писанки, які щороку красуються на вулицях Рівного, уже почали готувати до виходу в люди.
переглядів: 272
Вербна неділя: яке значення цього свята

Саме сьогодні вшановують євангельську подію, про яку провістив пророк Захарія за пів тисячоліття до Різдва Христового. «Не бійся, дочко Сионська! Ось Цар твій гряде, сидячи на молодому ослі» (Ін. 12:15)
переглядів: 223
Захисниця з Рівненщини прагне після війни шукати зниклих безвісті

Молодший сержант Анастасія Шевчук, позивний «Відьмочка», – начальниця їдальні 60 батальйону 104-ї окремої бригади. У мирному житті – перукарка-модельєрка, сьогодні – військовослужбовиця, що стоїть на передовій тилової підтримки наших захисників.
переглядів: 239
"Було ніде голці впасти": рівняни вранці заполонили храми на Вербну неділю

Читачі повідомляють, що сьогодні, 13 квітня, у рівненських церквах було особливо людно.
переглядів: 283
Рівненські спортсмени вибороли медалі на відкритому Кубку Новояворівська з бочча

У Новояворівську Львівської області відбувся відкритий Кубок міста з бочча серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Змагання були присвячені четвертій річниці створення громадської організації «Бочча Новояворівськ» та зібрали 26 учасників із шести регіонів України.
переглядів: 268