Як зберігати гарбуз: важливі рекомендації
Тоді навіть після завершення сезону ви матимете можливість ласувати цим осіннім овочом, до складу якого входить рідкісний вітамін Т (карнітин). Він допомагає спалити жири, а також покращити обмінні процеси в організмі. Тому такий корисний овоч, що має безліч позитивних якостей, слід зберегти на дуже тривалий період. Що для цього потрібно зробити?
Як зберігати гарбуз: гарні поради
Підготовка овочів
Щоб отримати користь від гарбуза цілий рік, спочатку її переберіть. Для цього плоди з пошкодженнями (вм'ятинами та першими ознаками псування) пустіть на зимові заготівлі або приготуйте смачні страви. Якщо на гарбузі є земля, акуратно змийте її чи зчистіть. Не використовуйте для цього миючі. Так як ці засоби здатні пошкодити воскову плівку на шкірці овочів. В результаті порушаться захисні функції гарбуза.
Вибір місця
Яскраво-жовтогарячий плід варто зберігати в льоху. Вологість у ньому має перевищувати 80 %. Відмінно, якщо температура в льоху від 3 до 15 градусів вище за нуль. Також бажано, щоб приміщення було провітрюваним (з вентиляцією).
Необхідні умови
Не зберігайте гарбуз на землі. Для розміщення осінніх плодів найкраще підійдуть полиці, стелажі чи піддони.
Складайте овочі плодоніжками вгору та розміщуйте їх на невеликій відстані один від одного.
Зберігайте гарбуз у сіні чи соломі. Це допоможе запобігти початку псування плода.
Гарбуз без пошкоджень, у якого ціла плодоніжка та шкірка, зможе простояти до 8 місяців. Такого результату вам вдасться досягти лише за дотримання всіх умов правильного зберігання цього овочу. Якщо ж ви під час перебирання цих яскравих плодів побачили деякі дефекти, отже, їх слід пустити на корисні і апетитні заготовки. Їхні покроковими рецептами ми ділилися раніше.

Молодь Рівненщини запрошують долучитися до мандрівного табору «Стежками князів Острозьких»

Із 22 по 26 травня на Рівненщині пройде вже дванадцятий мандрівний табір «Стежками князів Острозьких». Захід організовує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.
переглядів: 154
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 204
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 203
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 495
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 327