Смачні цукрові булочки: надійний рецепт, що нагодує всю сімʼю
Інгредієнти:
100 мл молока
100 мл кефіру
20 гр пресованих дріжджів (7 сухих)
80 гр цукру
80 гр вершкового масла
2 яйця (- 1 жовток для змащення)
0,5 ч л солі
1 пакетик ванільного цукру
550 -600 гр борошна
Приготування:
Опара:
У тепле молоко додаємо цукор (1 ч л із загальної кількості) перемішуємо, додаємо кефір (кім. температури) додаємо дріжджі та борошно 200 гр (з загальної кількості) перемішуємо, накриваємо плівкою прибираємо на підйом (15 хв)
Здоба:
У миску додаємо 1 яйце+1 білок, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, сл.масло, перемішуємо.
З'єднуємо опару, що підійшла, і здобу. Додаємо борошно, тому що борошно скрізь різне, не додавайте все відразу. Я спочатку додала 500 гр, але в процесі мені ще знадобилося (загалом пішло 580 гр)
Замішувала тісто 10 хв. тісто повинно вийти м'яке, не липке.
Миску змащуємо рослинною олією, тісто округляємо, накриваємо плівкою прибираємо на підйом (40 хв) Далі робимо обминку, прибираємо ще раз на підйом (20 хв)
Далі підкочуємо тісто в джгутик, ділимо тісто на 8 шматочків по 130 гр. Потім підкочуємо в батончики, накриваємо плівкою, даємо відпочити (8 хв)
Розкочуємо батончики в овальні коржики (розкачати потрібно стільки, скільки поміститися у вас на лист) інші нехай залишаються під плівкою.
Далі кожен корж розкочуємо в довжину і трохи в ширину 33х10. Змащуємо трохи олією. Складаємо коржик у двоє, нарізаємо на смужки ~1 см не доходячи до краю, трохи розтягуємо,збираємо у вузьку смужку, краєчки трохи прокочуємо, робимо тоненькими, скручуємо трояндочкою, краєчок ховаємо під низ.
Переносимо булочки на деко, даємо підійти (20 хв) змащуємо жовтком+2 ч л води, даємо постояти ще 3 хв, посипаємо цукром, відправляємо в духовку 180 С на 20-25 хв.
Але завжди орієнтуйтеся на духовку.
Готово!)
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
На Рівненщині прогнозують туман та ожеледицю
![](/images/articles/2/small/1739292924.jpg)
На Рівненщині 12 лютого очікуються туман і ожеледиця, що може ускладнити ситуацію на дорогах.
переглядів: 13
Куди піти у Рівному з 10 по 16 лютого
![](/images/articles/2/small/1739202980.jpg)
Рівнян та гостей міста запрошують взяти участь у подіях, які відбуватимуться впродовж тижня у Рівненській міській територіальній громаді.
переглядів: 317
Рівненський обласний протипухлинний центр – флагман торакальної хірургії області
![](/images/articles/2/small/1739197341.jpg)
Рівненський обласний протипухлинний центр став флагманом торакальної хірургії області. До команди закладу приєдналися провідні спеціалісти, які виконують найскладніші оперативні втручання на органах грудної клітини.
переглядів: 378
Помер колишній керівник районної лікарні на Рівненщині
![](/images/articles/2/small/1739182611.jpg)
На 76-му році життя відійшов у вічність Володимир Михайлович Рудюк – видатний лікар, мудрий керівник і людина, яка присвятила своє життя медицині та розвитку охорони здоров’я Гощанщини.
переглядів: 866
Гороскоп на понеділок 10 лютого: день буде сповнений астрологічної напруги та несподіваних поворотів
![](/images/articles/2/small/1739107280.jpg)
10 лютого 2025 року — день, сповнений астрологічної напруги, несподіваних поворотів і моментів, які можуть стати вирішальними для вашого майбутнього.
переглядів: 509