Ми у Facebook
27.10.2023, 19:10

Смачні цукрові булочки: надійний рецепт, що нагодує всю сімʼю

Всі продукти мають бути кімнатної температури. Булочки виходять дуже смачні, м'які та затишні

Інгредієнти:



100 мл молока
100 мл кефіру
20 гр пресованих дріжджів (7 сухих)
80 гр цукру
80 гр вершкового масла
2 яйця (- 1 жовток для змащення)
0,5 ч л солі
1 пакетик ванільного цукру
550 -600 гр борошна

Приготування:



Опара:
У тепле молоко додаємо цукор (1 ч л із загальної кількості) перемішуємо, додаємо кефір (кім. температури) додаємо дріжджі та борошно 200 гр (з загальної кількості) перемішуємо, накриваємо плівкою прибираємо на підйом (15 хв)

Здоба:
У миску додаємо 1 яйце+1 білок, додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, сл.масло, перемішуємо.
З'єднуємо опару, що підійшла, і здобу. Додаємо борошно, тому що борошно скрізь різне, не додавайте все відразу. Я спочатку додала 500 гр, але в процесі мені ще знадобилося (загалом пішло 580 гр)
Замішувала тісто 10 хв. тісто повинно вийти м'яке, не липке.
Миску змащуємо рослинною олією, тісто округляємо, накриваємо плівкою прибираємо на підйом (40 хв) Далі робимо обминку, прибираємо ще раз на підйом (20 хв)
Далі підкочуємо тісто в джгутик, ділимо тісто на 8 шматочків по 130 гр. Потім підкочуємо в батончики, накриваємо плівкою, даємо відпочити (8 хв)
Розкочуємо батончики в овальні коржики (розкачати потрібно стільки, скільки поміститися у вас на лист) інші нехай залишаються під плівкою.
Далі кожен корж розкочуємо в довжину і трохи в ширину 33х10. Змащуємо трохи олією. Складаємо коржик у двоє, нарізаємо на смужки ~1 см не доходячи до краю, трохи розтягуємо,збираємо у вузьку смужку, краєчки трохи прокочуємо, робимо тоненькими, скручуємо трояндочкою, краєчок ховаємо під низ.
Переносимо булочки на деко, даємо підійти (20 хв) змащуємо жовтком+2 ч л води, даємо постояти ще 3 хв, посипаємо цукром, відправляємо в духовку 180 С на 20-25 хв.
Але завжди орієнтуйтеся на духовку.
Готово!)





На правах реклами