Ми у Facebook
05.11.2023, 20:40

Вигадав історію та викликав поліцію: яке покарання понесе житель Рівненщини

Створивши фікційну історію, особа викликала поліцію і отримала обвинувачення в порушенні закону: правопорушення жителя Рівненського району документували правоохоронці.
Житель Березнівщини, не бажаючи підпадати під адміністративну відповідальність за надання неправдивої інформації про злочин, надав незаконну вигоду правоохоронцям. За цей факт розпочали кримінальне слідство.

Жінка з ножем в руці загрожувала фізичним насильством. На цей випадок вечір 3 листопада оперативно виїхав екіпаж сектору реагування відділення поліції № 4 у місті Березне.

Прибувши в центр села Поліське, поліцейські знайшли заявника, який з товаришами розпивав алкоголь поблизу кафе. Під час перевірки інформації 23-річний місцевий житель ствердив, що з ним все гаразд і небезпеки не було, і викликав поліцію «просто так».

Правоохоронці почали складати на нього адміністративний протокол за статтею 183 Кодексу України про правопорушення (неправдивий виклик спеціальних служб). Однак ця ситуація не сподобалася напійному молодику, і він вирішив вирішити питання "на викид".

Незважаючи на багаторазові попередження щодо кримінальної відповідальності, порушник поставив 1000 гривень на сидіння службового автомобіля.

Слідчо-оперативна група задокументувала цей злочин, за який 23-річному жителю села Поліське може загрожувати від двох до чотирьох років позбавлення волі.





На правах реклами