Ми у Facebook
16.11.2023, 08:15

Не робіть це: десять "Ні", які не варто робити садівникам

Щоб не занапастити врожай і не нашкодити ґрунту та собі, не ігноруйте ці поради!
1. Не використовуйте поганий матеріал. Неякісне насіння не дасть хорошого врожаю. Купуйте насіння тільки у перевірених виробників, які відповідають за якість своєї продукції.

2. Не висівайте насіння раніше/пізніше відповідних термінів посадки. При посадці враховуйте інформацію, вказану на пачках насіння, а також світлові, температурні та погодні умови.

3. Не ігноруйте рекомендовану глибину загортання насіння (вона прописана на упаковці). Пам'ятайте: що менше насіння, то складніше їм "проклюнутися" з ґрунту.

4. Не перезволожуйте землю: від надлишку вологи гине більше рослин, ніж від нестачі. При поливі враховуйте потребу конкретної рослини у волозі. Не забувайте розпушувати та мульчувати посадки, щоб утримати вологу.

5. Не вносите зайві підживлення. Удобрювати рослини потрібно за інструкцією, дотримуючись оптимальних доз.

6. Не допускайте загущення посадок.
Кожній рослині необхідна певна кількість світла та поживних речовин. Коли рослина отримує все, що їй потрібно, урожай не забариться.

7. Не використовуйте хімічні препарати без потреби. Погана ідея – обробляти рослини хімікатами лише тому, що у них закінчується термін придатності. Виявивши хворобу, з'ясуйте причини і потім приступайте до лікування потрібними препаратами.

8. Не ігноруйте грамотну сівозміну. Пам'ятайте: не варто висівати культури однієї родини на однакове місце кілька років поспіль. Висаджувати культури на колишні місця можна не раніше ніж через 3 роки.

9. Не забувайте про прополку грядок навіть після збирання врожаю. Бур'яни забирають поживні речовини, воду та світло у рослин. А від того, як ретельно ви очистите грядки в кінці сезону, залежить майбутній урожай.

10. Не залишайте всі сили на городі! Інакше, навіть найщедріший урожай не принесе задоволення. Користуйтеся порадами, які полегшують працю, вивчайте корисні статті та не допускайте типових помилок. І буде вам садівництво тільки на радість!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ