Ми у Facebook
17.11.2023, 21:02

Метеозалежним варто підготуватися до важких вихідних: Землю накриє потужна магнітна буря

Прийдешні вихідні видадуться досить важкими для метеозалежних. На Землю суне потужна магнітна буря.
Згідно з даними порталу Meteoagent, у суботу, 18 листопада, очікується буря К-індексу 6, у неділю, 19 листопада, інтенсивність бурі знизиться до К-індексу 5, що також відповідає бурі червоного рівня.

Існує різна інтенсивність магнітних бур, класифікованих за К-індексом від 2 до 9. За цим параметром визначається сила бури та її можливі наслідки.

Бурі з К-індексом від 5 вважаються бурами червоного рівня, і вони можуть викликати перешкоди в роботі супутникових систем, GPRS, мобільного та радіозв'язку. Також такі бурі можуть впливати на самопочуття людей. У випадку бурь з К-індексом вище 7 можливі полярні (північні) сяйва.

За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, після потужного спалаху 16 листопада, настав тимчасовий перепочинок. Але вже 18 листопада нова буря червоного рівня накриє Землю.

Вчені прогнозують на суботу, 18 листопада - бурю К-індексу 6, на 19 листопада (неділя) - бурю К-індексу 5. Обидва показники - бурі червоного рівня. Далі на нас чекає знову невеликий перепочинок.

У середу, 22 листопада Землю накриє буря К-індексу 5, 23 листопада - помірна буря К-індексу 4, а 24-25 листопада знову прийде затяжна буря К-індексу 5.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ