Соковиті і ніжні: Біляші з м'ясом на дріжджовому тісті - рецепт приготування
Інгредієнти:
• Вода тепла – 250 мл.
• Дріжджі (сухі) – 7 грн.
• Сіль – 1 ч.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Борошно – 350-400 гр.
• Соняшникова олія – 1 ст.л.
• Фарш – 400 гр.
• Цибуля – 150 гр.
• Яйце - 2шт.
• Сіль перець.
• Оливкова олія.
Приготування:
Перш за все підготуємо начинку. Для цього чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці. Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.
Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою. Потім вливаємо олію, а також воду, яка повинна бути трохи підігріта (тепла), але ні в якому разі не гарячою. Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.
У глибокій посудині збиваємо яйце. Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.
За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.
Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Що робити з обрізаним гіллям у Рівному?

Після весняного впорядкування дворів і зелених зон нерідко постає питання: куди подіти обрізане гілля? Одразу скажемо: залишати його біля контейнерних майданчиків — заборонено. Це не лише порушує правила благоустрою, а й створює безлад та може призвести до штрафу.
переглядів: 347
На Рівненщині з'являться 40 фахівців для супроводу ветеранів

У Рівненській області планується відкрити 40 вакансій для фахівців із супроводу ветеранів. Ініціативу підтримала комісія облради з питань соціальної політики.
переглядів: 411
Подяка "аварійкою" може обернутися штрафом для українських водіїв

В Україні поширена практика використання аварійної сигналізації для висловлення подяки або вибачення на дорозі. Однак, згідно з Правилами дорожнього руху, таке застосування "аварійки" є неправомірним і може призвести до штрафу або навіть позбавлення водійського посвідчення.
переглядів: 574
Від теплої суботи до дощової неділі: прогноз погоди на вихідні

За прогнозом Рівненського обласного центру з гідрометеорології, вихідні на Рівненщині будуть мінливими.
переглядів: 421
Вихідні на Оствиці: 22 та 23 березня на відвідувачів чекають мандрівки на прадавніх човнах та майстер-класи

22 та 23 березня історико-культурний комплекс "Оствиця" запрошує на насичені вихідні, сповнені активностей та традиційних розваг.
переглядів: 501