Ми у Facebook
26.11.2023, 20:05

Соковиті і ніжні: Біляші з м'ясом на дріжджовому тісті - рецепт приготування

Багатьом ще з дитинства запам'яталися пиріжки з рум'яною і хрусткою скоринкою, ніжним тістом і великою кількістю соковитої м'ясної начинки. Якщо ви бажаєте згадати приємний хрускіт біляшів, ми вам в подробицях розповімо, як приготувати цю популярну страву. Вам залишиться тільки трохи старання!

Інгредієнти:

• Вода тепла – 250 мл.
• Дріжджі (сухі) – 7 грн.
• Сіль – 1 ч.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Борошно – 350-400 гр.
• Соняшникова олія – 1 ст.л.
• Фарш – 400 гр.
• Цибуля – 150 гр.
• Яйце - 2шт.
• Сіль перець.
• Оливкова олія.

Приготування:

Перш за все підготуємо начинку. Для цього чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці. Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.

Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою. Потім вливаємо олію, а також воду, яка повинна бути трохи підігріта (тепла), але ні в якому разі не гарячою. Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.

У глибокій посудині збиваємо яйце. Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.

За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.

Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ