26.11.2023, 20:05
Соковиті і ніжні: Біляші з м'ясом на дріжджовому тісті - рецепт приготування
Багатьом ще з дитинства запам'яталися пиріжки з рум'яною і хрусткою скоринкою, ніжним тістом і великою кількістю соковитої м'ясної начинки. Якщо ви бажаєте згадати приємний хрускіт біляшів, ми вам в подробицях розповімо, як приготувати цю популярну страву. Вам залишиться тільки трохи старання!
Інгредієнти:
• Вода тепла – 250 мл.
• Дріжджі (сухі) – 7 грн.
• Сіль – 1 ч.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Борошно – 350-400 гр.
• Соняшникова олія – 1 ст.л.
• Фарш – 400 гр.
• Цибуля – 150 гр.
• Яйце - 2шт.
• Сіль перець.
• Оливкова олія.
Приготування:
Перш за все підготуємо начинку. Для цього чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці. Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.
Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою. Потім вливаємо олію, а також воду, яка повинна бути трохи підігріта (тепла), але ні в якому разі не гарячою. Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.
У глибокій посудині збиваємо яйце. Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.
За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.
Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 846Інші статті рубрики:
У понеділок Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека не працюватиме
А тому рівнянам пропонують зазделегідь спланувати свій візит до бібліотеки.
переглядів: 249
На Рівненщині є вакансії, де надають перевагу ветеранам
На Work.ua з’явилися вакансії з позначкою «Перевага ветеранам»: понад 50 пропозицій у Рівненській області.
переглядів: 288
Де в Рівненській громаді знаходяться укриття (+МАПА)
У Рівненській міськраді рівнянам та квасилівчанам нагадали про розташування захисних споруд у нашій громаді.
переглядів: 1307
Прогноз магнітних бур: вихідні пройдуть без збурень
Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США оприлюднив прогноз сонячної та геомагнітної активності на 23-24 листопада 2024 року.
переглядів: 289
Яєчня зі шпинатом: швидкий, корисний і смачний сніданок
Записуйте рецепт смачного сніданку, який зробить початок дня смачним і чудовим.
переглядів: 287