Соковиті і ніжні: Біляші з м'ясом на дріжджовому тісті - рецепт приготування
Інгредієнти:
• Вода тепла – 250 мл.
• Дріжджі (сухі) – 7 грн.
• Сіль – 1 ч.л.
• Цукор – 1 ст.л.
• Борошно – 350-400 гр.
• Соняшникова олія – 1 ст.л.
• Фарш – 400 гр.
• Цибуля – 150 гр.
• Яйце - 2шт.
• Сіль перець.
• Оливкова олія.
Приготування:
Перш за все підготуємо начинку. Для цього чистимо і миємо цибулю, шаткуємо кубиками. Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном і наливаємо оливкову олію. Викладаємо на сковорідку нашатковану цибулю і трохи підсолюємо. Періодично перемішуючи, смажимо до м'якості цибулі, після чого додаємо м'ясний фарш. До речі, фарш можна використовувати готовий покупний, а можна приготувати його самостійно, перекрутивши м'якоть на м'ясорубці. Перемішуємо фарш з цибулею і посипаємо меленим перцем. Трохи підсмажуємо м'ясо з цибулею. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи лопаткою, перекладаємо вміст сковорідки в миску, щоб начинка для наших виробів охолола.
Тепер приступаємо до приготування тіста. У глибоку миску просіваємо потрібну кількість борошна і додаємо сухі дріжджі. Змішуємо інгредієнти кулінарною лопаткою. Потім вливаємо олію, а також воду, яка повинна бути трохи підігріта (тепла), але ні в якому разі не гарячою. Інтенсивно всі продукти перемішуємо лопаткою, поки вони добре перемішаються, а потім починаємо вимішувати руками. Перекладаємо тісто на стіл і місимо, поки тісто стане еластичним. Далі загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину.
У глибокій посудині збиваємо яйце. Тісто розгортаємо з плівки, посипаємо поверхню столу борошном і відрізаємо скибку тіста, яку розгортаємо качалкою в пласт.
За допомогою миски вирізаємо коло з тіста і викладаємо на нього м'ясну начинку. Змащуємо з одного боку збитим яйцем, а потім звертаємо навпіл і добре притискаємо, сформувавши беляш. Потім акуратно притискаємо кінчики виделкою і у нас вийде гарний виріб з тіста.
Таким чином робимо всю решту біляшів і викладаємо їх на деко з пергаментом. Після цього змащуємо кожен збитим яйцем і відправляємо деко в духовку. Випікаємо біляші з м'ясом під назвою "чудові" при температурі 200 градусів від 15 до 20 хвилин. Красиві, рум'яні та хрусткі біляші викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Чи дійсні ламіновані документи: офіційне роз’яснення

Нерідко українці, прагнучи зберегти свої документи в належному стані, вдаються до їх ламінування. Особливо це стосується таких важливих документів, як свідоцтва про народження, шлюб чи зміну імені. Проте виникає закономірне питання: чи не втрачає документ чинності після ламінування?
переглядів: 275
Державна програма протезування: добірка корисних матеріалів і посилань

Міністерство соціальної політики України підготувало добірку актуальних матеріалів, що допоможуть зорієнтуватися у питаннях забезпечення засобами реабілітації в межах державної програми.
переглядів: 306
Загубився номерний знак: що робити?

Втрата номерного знака — ситуація, з якою може зіткнутися кожен водій, особливо в період негоди, коли під час сильних дощів номер може просто відірватися від автомобіля. Утім, не варто хвилюватися — відновити номерний знак нескладно. Розповідаємо, як це зробити швидко та без зайвих труднощів.
переглядів: 291
Як приготувати каву в турці: поради, секрети й покроковий рецепт

Заварювання кави в турці – один із найдавніших способів приготування цього напою, що дозволяє максимально розкрити його смак і аромат.
переглядів: 240
Сирний пиріг із сосисками: простий і ситний варіант сніданку

Сирний пиріг із сосисками — чудова альтернатива традиційним бутербродам. Його приготування не потребує особливих кулінарних навичок, тож з рецептом легко впорається навіть дитина.
переглядів: 317