Ми у Facebook
14.02.2024, 08:00

Що і коли сіяти: Посівний календар на 14-29 лютого

Заплановані роботи в саду і огороді завжди важливі, особливо коли ми готуємося до весняного сезону. З врахуванням фаз місяця та посівного календаря, можна здійснювати оптимальні заходи догляду за рослинами.
Ось що варто зробити в період з 8 по 29 лютого:

14-15 лютого: Дні дуже родючі, і це чудовий час для сівби і посадки будь-яких рослин, таких як кріп, петрушка, селера, шпинат, прянощі, м'ята, розсада овочів і квітів. Особливо вдалі дні для вирощування гороху і квасолі. Також можна взятися за заготовку живців.

16-18 лютого:
Хороші дні для посіву квасолі, гороху, сочевиці та посадки розсади квітів. Рекомендується перевірити насіння та цибулини на придатність до посадки і зайнятися лікуванням хвороб і морозобоїн на деревах і чагарниках. Рясні поливи не рекомендуються.

19-23 лютого: Найврожайніші дні місяця, ідеальний час для сівби і посадки будь-яких культур. Можна сіяти розсаду овочів, квітів і суниці на підвіконні, а в теплиці з обігрівом - посадити ранні сорти огірків, томатів, капусти, дині, гарбуза і салату. Також можна обрізати садові та кімнатні рослини, а також зайнятися захистом саду від гризунів.

24-25 лютого: Дні повного місяця, коли не рекомендується сівба та посадка рослин, але можна зайнятися снігозатриманням на ділянці.

26-27 лютого: Не дуже врожайні дні, проте можна пересаджувати, обрізати, удобрювати і лікувати рослини. З рослин можна садити селеру, кріп, петрушку, шпинат, салати і часник. Інші культури краще відкласти на інший час.

28-29 лютого: Останні дні зими сприятливі для посадки на розсаду рослин, які дають плоди під землею. Можна сіяти зелень, салати, цибулю і часник, а також проводити зимові щеплення, обрізку гілок і саджанців плодових дерев та винограду.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ