Ми у Facebook
05.03.2024, 22:00

Зростуть тарифи: які комунальні послуги здорожчають в Україні ще до кінця опалювального сезону

Ціни на комунальні послуги в Україні будуть зростати до завершення опалювального сезону.
До середини весни українці можуть відчути значне збільшення витрат.

Починаючи з 1 березня, вартість комунальних послуг залишилася на попередньому рівні, відповідно до обіцянок уряду, що ціни на газ, електроенергію та тепло не зростатимуть до кінця опалювального сезону. Але ситуація може змінитися, оскільки тарифи на водопостачання у багатьох містах України збільшаться найближчим часом. За інформацією The page, місцеві водоканали планують підняти вартість водопостачання та водовідведення з 1 квітня 2024 року. У Києві ціни зростуть до 40,8 грн за кубометр, що становить зростання на 35%.

Крім того, у столиці планується ще одне підвищення цін з 1 липня. Це підвищення тарифу буде двоетапним у 2024 році. Ціни зростуть на 15%, до 46,9 грн за кубометр. Загалом, вода для киян подорожчає на 16,52 грн за кубометр, або на 54% порівняно з поточними тарифами.

Варто зазначити, що кожен місцевий водоканал встановлює свої ціни на основі економічної доцільності. Отже, ціни на воду будуть відрізнятися у різних містах. Подібно до столиці, в регіонах підвищення цін на водопостачання також буде проводитися поетапно.

Читайте також:



Як приготувати яєшню за 5 хвилин: незвичний рецепт, який ви ще не знаєте

Як приготувати картопляну запіканку за 10 хвилин: смачний рецепт від досвідчених господин

Трохи хліба, шматок м'яса: Секрети приготування ідеальних котлет





На правах реклами