Ми у Facebook
06.03.2024, 13:37

Невеличкий нелегальний "стартап": мешканець Рівненщини може сісти надовго

Чоловіка обвинувачують у тому, що переправив через кордон 19 осіб з Рівненщини, обвинуваченому загрожує від 7 до 9 років за ґратами
Слідчі Служби безпеки ГУ Національної поліції завершили досудове розслідування та за процесуальним керівництвом обласної прокуратури направили на розгляд суду матеріали кримінального провадження щодо жителя Рівненського району за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування за оперативного супроводу Служби безпеки регіону слідчі встановили, що 39-річний власник фірми, знаючи про заборону на виїзд за кордон військовозобов’язаних, у січні-червні минулого року організував схему незаконної втечі чоловіків призовного віку.

Він особисто шукав осіб, які хотіли незаконно перетнути кордон України за гроші. Шляхом укладення фіктивного трудового договору він вносив їхні дані до бази даних під виглядом водіїв-перевізників для міжнародних перевезень. Крім цього, він проводив інструктаж та надавав необхідні транспортні засоби.

Унаслідок його дій незаконно перетнули кордон України та не повернулися 19 жителів Рівненщини. Після проведених санкціонованих обшуків та судових експертиз слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення 39-річному жителю Рівненського району про підозру в незаконному переправленні через державний кордон України.

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку підозрюваний сплатив. Тепер справу направлено на розгляд суду. Санкція статті, за якою йому інкримінується злочин, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

За повідомленням з Поліції Рівненської області у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, на Рівненщині зупинили п'яного мотоцикліста, який порушив ПДР. Рівне: Водій "під кайфом" їхав центром міста по зустрічній смузі.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ