Ми у Facebook
08.03.2024, 07:33

На Рівненщині викрили схему з виготовлення фіктивних медичних довідок

На Рівненщині Служба безпеки України та Національна поліція розкрили корупційну схему. ЇЇ організував начальник одного з відділень Рівненського військового шпиталю та ексвоєнком. Вони допомагали незаконно ухилятися від мобілізації до лав ЗСУ.
Про це повідомляє СБУ у Рівненській області.

Посадовець спільно зі спільником виготовляли фіктивні медичні документи для військовослужбовців за хабарів.

За фальшивими діагнозами клієнти отримували групу інвалідності та висновки про непридатність до військової служби. Вартість пакета документів становила приблизно 7 тисяч доларів США на особу.

Під час затримання у фігурантів у них вилучили майже 5 млн гривень та підроблену медичну документацію. СБУ повідомила зловмисникам про підозру у вчиненні злочину згідно з Кримінальним кодексом України, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Проводяться слідчі дії щодо інших учасників протиправної схеми. Операцію з викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області спільно з Управлінням кримінальної поліції в Рівненській області за процесуальним керівництвом Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.










На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ