Ми у Facebook
29.03.2024, 23:08

Митний платіж тепер можна буде сплатити зі смартфона

Фото: acc.cv.ua

Уже з 18 квітня вступає в дію новий наказ Міністерства фінансів України №6 від 04.01.2023, що стосується процедур реєстрації міжнародних поштових і експрес-відправлень, а також вносить зміни до правил заповнення митних декларацій згідно з єдиною адміністративною формою.
Державна митна служба України запускає новий сервіс для автономного декларування експрес-відправлень користувачами через Персональний кабінет на сайті "Єдине вікно для міжнародної торгівлі". Використовуючи форму електронної митної декларації М-16, це можна зробити навіть зі смартфона.

Завдяки передачі попередньої інформації від експрес-операторів, користувачі легко можуть задекларувати свої відправлення вартістю до 10 000 євро та оплатити митні збори за лічені моменти.

Процес декларування став значно простішим завдяки низці функціональних поліпшень:

• Автоматичне заповнення більшості полях декларації;

• Машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську;

• Вибір коду товару за класифікатором УКТ ЗЕД у багатьох випадках;

• Автоматизований розрахунок податків;

• Автозаповнення необхідних даних, якщо користувач вже використовував цей сервіс раніше.

Після завершення заповнення декларації М-16, яку потрібно підтвердити через КЕП або ДІЯ.Підпис, користувачі здійснюють наступні кроки:

У випадку, коли вартість товару перевищує 150 євро і він підлягає обкладенню податком, система автоматично генерує QR-код. Скануючи цей код за допомогою камери мобільного телефону, можна миттєво оплатити митні збори через банківський додаток.

Перевірка статусу реєстрації відправлення та підтвердження оплати митних платежів доступна онлайн через Персональний кабінет.

Про це повідомляє Державна митна служба.

Нагадаємо, зареєструвати гумдопомогу з квітня можна буде тільки через Інтернет





На правах реклами