Ми у Facebook
04.04.2024, 13:12

На Рівненщині судитимуть трьох лікарів за "відмивання" грошей

Трьох лікарів судитимуть за фіктивну роботу у лікарні. Та лікування пацієнтів лише на папері.
Прокурори Рівненської обласної прокуратури подали до суду обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи, до складу якої входили керівник медичного закладу та двоє його співробітників. Їх обвинувачують у розтраті коштів у великих розмірах, підробленні документів та легалізації незаконно одержаних коштів.

Досудовим розслідуванням встановило, що організатор та виконавець незаконної афери — 73-річний житель Рівненського району, директор одного із комунальних закладів у сфері охорони здоров’я Рівного. З метою розтрати коштів місцевого бюджету він працевлаштував на посади лікарів двох пособників — 44-річного рівнянина та 71-річного жителя селища Квасилів. Надалі організовував та забезпечував фіктивний облік їхнього робочого часу, неправомірне нарахування та виплату їм, як співробітникам закладу, заробітної плати.

До червня 2023 року лікарі розтратили понад 500 тисяч гривень. При цьому близько 6000 пацієнтів були "проліковані" лише на папері.

Усі фігуранти наразі перебувають під домашнім арештом, а керівника закладу ще й відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу співробітників УСР в області ДСР НПУ.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.








На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ