Як приготувати паску, від якої всі домашні та гості будуть в захваті: простий рецепт
Історія паски
Паска - це символ воскресіння Христового, та вона має багатовікову історію. Українська паска виготовляється з кращих інгредієнтів та з дотриманням традиційних рецептів. На Великдень вона стає головним українським десертом, що символізує не тільки радість воскресіння, а й об’єднання родини навколо святкового столу.
Простий рецепт паски
Щоб приготувати паску, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
500 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
3 яйця
1 пачка дріжджів
100 мл молока
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки ванільного цукру
Цедра 1 апельсина
Цедра 1 лимона
100 г сухофруктів (курага, родзинки, цедра апельсина або лимона)
Яйце для змащування
Інструкції:
Крок 1: Почніть зі збігання теплого молока з дріжджами та додайте трохи цукру. Покладіть цю суміш у тепле місце на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Крок 2: У глибокій мисці розтопіть вершкове масло.
Крок 3: У великій мисці змішайте борошно, цукор, сіль, ванільний цукор, цедру апельсина та лимона, сухофрукти.
Крок 4: Додайте до сухих інгредієнтів розтоплене масло та розтерти яйця.
Крок 5: Потім додайте активовані дріжджі та молоко.
Крок 6: Помішуйте все це добре, доки не отримаєте м'яке, легко вимазане тісто.
Крок 7: Залиште тісто протягом години, покривши його чистою кухонною рушником, щоб воно піднімалося.
Крок 8: Після того, як тісто підійметься, ще раз його перемішайте, а потім переложіть у виготовлений форму або сковороду для паски, попередньо змащений жиром та посипаний борошном.
Крок 9: Знову залиште тісто на 30-40 хвилин для підйому.
Крок 10: Змастіть паску зверху розбитим яйцем.
Крок 11: Попередньо розігрійте духовку до 180°C (350°F).
Крок 12: Пекти паску в духовці приблизно 40-50 хвилин або доки вона не стане золотисто-коричневою.
Крок 13: Після випічки дайте пасці трохи охолонути перед подачею.
Підсказки:
Додавання ароматичної цедри апельсина та лимона надасть пасці особливого смаку.
Ви можете прикрасити паску за допомогою глазурі або посипати цукровим пудрою перед подачею.

Чи переводимо годинники у 2025 році на літній час?

Українці досі не знають напевне, чи доведеться їм переводити годинники на літній час у 2025 році. У чому причина?
переглядів: 717
До Дня закоханих НБУ випустив срібну монету "Сила кохання"

З нагоди Дня святого Валентина Національний банк України ввів в обіг особливу пам'ятну монету "Сила кохання". Ця срібна монета стала справжнім подарунком для всіх закоханих та колекціонерів.
переглядів: 230
“Преміата” – втілення італійського духу

Цей бренд має більш ніж 100-річний досвід виготовлення італійського взуття вищої якості - і в даний час Premiata знаходиться в авангарді сучасної моди. Експериментуючи з матеріалами та дизайнами, бренд випускає кросівки та черевики у стилі ретро, пропонуючи різноманітну колірну палітру. Граціано Мацца, який стоїть біля керма сімейної компанії з 1980-х років, каже, що йому подобається виходити за межі «нормальності». У цьому він вірний традиціям, заповіданим його предками. Справді, бренд Premiata – це щось дивовижне.
переглядів: 138
На території Гощанської громади протягом лютого відстрілюватимуть диких тварин

З 8 по 28 лютого 2024 року на території Гощанської громади проводитиметься рейд із відстрілу лисиць, вовків та єнотовидних собак.
переглядів: 271
У рівненському ЦНАПі відновили прийом документів на реєстрацію транспортних засобів

З 6 лютого 2025 року відновлено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС.
переглядів: 312