Ми у Facebook
12.05.2024, 07:21

ОСБ - важливий матеріал для сучасного будівництва

OSB ― орієнтовано-стружкова плита. Цей матеріал має велике значення для сучасного будівництва. Виробляється із деревної стружки пресуванням. Шари мають різний напрямок волокон. Додається сполучна речовина. Це забезпечує високу міцність. ОСБ ― ефективна альтернатива ДСП (деревно-стружковим плитам). Вони мають кращі характеристики. Більш стійкі до вологи. Сучасне будівництво багато втратить без ОСБ. Адже вони використовуються для багатьох завдань: обшивка стін, зведення дахів, каркаси тощо. Матеріал витримує значні навантаження. Має відмінні ізоляційні властивості. З ним легко працювати і обробляти.

Основні характеристики

Густина становить 640-700 кг/м3. Цього достатньо для витримування значних навантажень. Хороша міцність на повздовжнє згинання ― 20 Н/мм2, поперечне ― 10 Н/мм2. Мають низку вологопроникність. Тому ОСБ плити відмінно підходять для умов з високою вологістю. В плитах надійно утримуються цвяхи, саморізи. Забезпечується надійність конструкцій. ОСБ не страшні грибок і пліснява. Адже у складі є антисептичні добавки. Плити можуть використовуватись для ізоляції приміщень. Виготовляються з екологічних і нешкідливих матеріалів. Це робить їх безпечними у використанні. ОСБ плити дають можливість реалізовувати оригінальні архітектурні рішення. 

Які переваги ОСБ у будівництві

Це універсальний матеріал. Має різні розміри і товщину. Це дає можливість використовувати їх для різних будівельних задач. Конструкції, які виготовлені з використанням OSB плит, мають великий термін експлуатації. З плином часу вони не деформуються, навіть, якщо вологість підвищена. Збалансована ціна дозволяє суттєво зекономити бюджет проекту. Це не впливає на якість виконаних робіт. Такі переваги дозволяють виготовляти міцні, довговічні та екологічно чисті конструкції.

Як правильно монтувати ОСБ?

  1. Перед початком монтажу необхідно підготувати поверхню, на яку будуть кріпитися плити. Вона має бути рівною, чистою, сухою. 
  2. Правильно підібрати кріплення: шурупи, саморізи, цвяхи з кільцевою нарізкою. 
  3. Довжина шурупів, саморізів має бути у 2 рази більшою за товщину плити.
  4. Для додаткової фіксації можна використовувати клей.  
  5. Обрешітка дозволяє зробити вентиляційний зазор, поліпшити теплоізоляцію. 
  6. Залишати компенсаційні зазори по периметру. Це запобігає деформації плит при зміні температури і вологості. 

Чому краще купити будівельні матеріали в магазині М2?

Сучасний інтерфейс сайту зручний у користуванні. Все, що потрібно, легко знайти. Для цього передбачені фільтри пошуку. Замовлення оформлюється за лічені хвилини. Оплата готівкою після доставки або переказ грошей на рахунок отримувача у форматі IBAN. Будмаг М2 пропонує купити ОСБ оптом з доставкою по невисоким цінам. Менеджерам можна написати в Телеграмі або зателефонувати. Вони консультують з понеділка по п’ятницю ― 8.00-18.00, субота ― 9.00-14.00. Магазин має вантажний транспорт. Логістика добре налагоджена. Доставка виконується оперативно.

[i]На правах реклами[/i]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ