Ми у Facebook
27.05.2024, 09:50

Як вибрати кросівки: види та особливості матеріалів

Кросівки давно стали основним різновидом взуття в жіночому гардеробі. Їх носять як зі спортивним одягом, так і з повсякденним, поєднують з сукнями, пальто та навіть костюмами. І при цьому образи виглядають дуже стильно, сучасно та актуально. Проте, щоб мати змогу носити кросівки в будь-яку погоду, треба вміти вибирати їх з урахуванням матеріалу виготовлення. Кожний тип сировини має певні властивості, від яких залежить наскільки зручним буде взуття в повсякденному носінні та догляді.

Основні різновиди матеріалу


Виготовляють кросівки з різної за складом та природою сировини. Серед основних матеріалів:

• натуральна шкіра;
• текстиль;
• штучна шкіра.

Звісно, тип сировини впливає і на ціну. Купити кросівки жіночі недорого можна зі штучної шкіри чи текстилю, а от шкіряні моделі зазвичай коштують більше. Порівняти вартість, а заодно і вибрати новеньку модель можна на торгівельному майданчику Shafa, де представлений великий вибір жіночих кросівок як мас-маркет сегменту, так і брендових. Знайти можна навіть оригінальні моделі відомих марок, як Nike, Puma, Adidas тощо. І звісно, на вибір є взуття з різних матеріалів, тож треба розібратися у властивостях сировини.

Шкіряні кросівки: особливості та переваги


Натуральна сировина є одним з найкращих видів матеріалів для взуття. Серед переваг відмітимо:

• стійкість до передчасного зношування. Завдяки цій властивості слугувати взуття буде довго, можливо кілька років при правильному догляді;
• здатність пропускати повітря, через що не порушується циркуляція, знижується ризик розвитку грибка;
• презентабельний зовнішній вигляд.

Проте варто відзначити, що кросівки зі шкіри потребують правильного догляду. Їх не можна прати в пральній машинці (тільки чистити вручну можна), використовувати агресивні засоби та сушити при високих температурах чи на відкритому сонці. Від такого впливу руйнується структура матеріалу, він стає грубим, починає тріскатися, через що кросівки швидко втрачають естетичний та охайний вигляд.

Також варто зважати, що шкіра не любить довгого контакту з водою, оскільки починає деформуватися та втрачати форму. Тому про прогулянки в дощ чи замочування взуття в воді при пранні краще забути.

Ще варто зазначити, що шкіряні кросівки зазвичай коштують дорожче в порівнянні з взуттям з текстилю чи екошкіри. Але за умов правильного догляду вони дійсно можуть слугувати роками і при цьому зберігати охайний вигляд.

Кросівки з текстилю: що про них треба знати


Такі моделі розраховані на теплу пору року. На відміну від шкіряного взуття, кросівки з текстилю не здатні добре захистити від прохолоди. Проте і ногам в них в жарку погоду не буде спекотно. Серед властивостей текстильного взуття можна відмітити:

• добре пропускають повітря;
• невелика вага;
• простота в догляді.

Кросівки з текстилю можна прати в пральній машинці, вони не бояться довгого контакту з водою та добре зберігають форму. Ще їх можна сушити при високих температурах і навіть на відкритому сонці. На відміну від шкіряних моделей, ці не пересихають та не тріскаються.

Кросівки зі штучної шкіри: властивості та нюанси


Взуття з екошкіри набуло широкої популярності. Не в останню чергу так склалося через його практичність та доступність. Так, кросівки з екошкіри на вигляд такі ж естетичні, як і моделі з натуральної. Також вони підходять на прохолодну чи сиру погоду, непогано захищають ноги. Але є і певні нюанси:

• не пропускають повітря, через що ноги в них сильно потіють, з’являється неприємний запах, підвищується ризик виникнення грибка;
• не відводять вологу;
• потребують певних умов догляду.

При цьому, екошкіра досить добре тримає форму на відміну від натуральної, не деформується при довгому контакті з вологою. Але її не можна сушити на відкритому сонці чи на гарячий батареї, бо матеріал може пересушитися та потріскатися. Загалом, при правильному догляді кросівки з екошкіри досить довговічні, але по зручності в носінні та практичності вони значно програють взуттю з натуральної шкіри, хоча й на порядок дешевші.

На правах реклами





На правах реклами