Ми у Facebook
07.06.2024, 11:30

Як вберегти картоплю й помідори від фітофтори

Фахівці радять терміново обробляти ролини від фітофторозу. На часі перша профілактична обробка, щоб урожай не псувала хвороба.
Співвідношення вологості, температур повітря та фенофаза розвитку картоплі 31 травня – 1 червня відповідають показникам «критичних днів» для первинного перезараження рослин фітофторозом. В ці дні середня відносна вологість утримувалася в межах не нижче 75%, мінімальна температура повітря не знижувалась до 10ᴼ, а максимальна утримувалась в межах 25°.

Прогнозований «інкубаційний період» за умови, що показники температури повітря після цього періоду не зазнають різких змін, триватиме 6 днів. Це означає, що першу профілактичну обробку картоплі та томатів проти фітофторозу необхідно провести до 6-7 червня – закінчення «інкубаційного періоду».

Розтягнутий фенологічний розвиток колорадських жуків та відповідні погодні умови для перезараження рослин надзвичайно сприятливі для одночасного проведення обробок рослин картоплі інсектицидами та фунгіцидами.

Хімічні засоби захисту потрібно використовувати відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні» в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

За матеріалами Держпродспоживслужби Рівненщини.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ