Ми у Facebook
10.06.2024, 18:30

Розбійний напад на жінок, погроза вбивством поліцейським, арсенал зброї: житель Дубенщини на лаві підсудних

Жителю Дубенщини повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Матеріали провадження передано до суду. Нападнику загрожує до 15 років позбавлення волі.
Про це інформують у Поліції Рівненської області.

Досудове розслідування встановило, що в ніч на 1 лютого 42-річний житель села Молодаво розбив вікно та увірвався в помешкання 79-ї та 58-річної жительок села Бондарі. Нападник накинувся на жінок зі зброєю та сокирою, вимагаючи гроші, бив їх і стріляв у груди та голову. Пенсіонеркам вдалося втекти до сусідки, яка викликала швидку та поліцію. Зловмисник утік з місця злочину.

Відповідно до наказу начальника ГУНП в Рівненській області була введена спеціальна операція. Автошляхи були перекриті поліцейськими екіпажами, а в повітря підняли квадрокоптери. За кілька годин під час переслідування нападника в білому маскувальному костюмі поліцейські виявили його в полі неподалік сусіднього села. Побачивши правоохоронців, нападник погрожував їм бойовою гранатою РГД-5, але поліцейським вдалося його переконати здатися.





Під час обшуку у чоловіка вилучили пістолет, гранату РГД-5 із запалом дистанційної дії УЗРГМ-2 та саморобний кистень, що відноситься до холодної зброї. Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання в гаражі правоохоронці виявили та вилучили вибухові речовини: тротил та порох.

Потерпілих жительок села Бондарі з вогнепальними пораненнями та рубаними ранами госпіталізували до лікарні. На жаль, врятувати життя 78-річній пенсіонерці медикам не вдалося, вона померла 12 лютого.

На час досудового розслідування підозрюваний перебуває під вартою. Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини підозрюваного та передали матеріали справи до суду.







На правах реклами