Ми у Facebook
11.06.2024, 10:34

Особливості тканин

На сьогоднішній день цінуються ті тканини, які забезпечують комфорт та зручність, пропускають повітря, а також не утруднюють рухів. Також цінними є властивості практичності, бо для кожної людини важливо, щоб матеріал був стійким до зносу та тертя, не потрібно було особливо доглядати та добре поєднувалася з різними типами тканин.

Види тканин за призначенням 

Будь-яка тканина оптом класифікується відповідно до її призначення наступним чином: 

  1. Суконні тканини. Гарні і якісні тканини для суконь – це має бути полотно дуже м’яким та приємним на дотик. До цього типу відносять такі типи як: шифон, шовк, батист, льон, віскоза та багато інших. 
  2. Сорочкові тканини. Це тонкий вид тканини, що володіє щільністю і здатністю зберігати форму. До них відносяться сорочковий льон, поплін, бавовна і сорочковий штапель.
  3. Пальтові тканини. Це дуже щільний вид тканини, який володіє високою стабільністю розмірів і використовується для пошиття пальто і курток. Найпопулярнішими тканинами в цій категорії є кашемір, габардин, букле і драп.
  4. Костюмні тканини. Це різновид тканини, що володіє щільністю, практичністю і зносостійкістю. Популярними тканинами для костюмів є сумішевий льон, шерсть, твід, денім, вельвет тощо.  
  5. Тканини для курточок та плащів. Це тонкий вид тканини, який відштовхує вологу і не продувається вітром. Є такі типи цієї тканини, яке має спеціальне просочення, що надає водостійкі властивості.
  6. Білизняні тканини. Це м'який і тонкий вид тканини, який максимально приємний до тіла і не подразнює шкіру. До таких тканин відносяться трикотаж, бавовну, віскозу, атласний шовк, гіпюр.
  7. Дитячі тканини. У цю категорію входять самі екологічно чисті і гіпоалергенні матеріали, з натуральним складом, м'які і приємні на дотик. До дитячих полотен відносяться муслін, бязь, трикотаж, батист, бязь тощо. 

Властивості тканин для літа 

Влітку небажано носити синтетику, адже ці поняття взагалі несумісні. У жарку пору року краще обирати матеріали, виготовлені з натуральної сировини. Тому тканини мають мати такі особливості: 

  • повітропроникність - матеріал повинен забезпечувати максимальну циркуляцію повітря;
  • гігроскопічність - це здатність тканини вбирати зайву вологу в тіло;
  • низька щільність - в літню погоду в щільній тканині стає дуже жарко;
  • гіпоалергенність - дуже важливо, щоб полотно було абсолютно безпечним, так як влітку чутливість шкіри часто підвищується;
  • гігієна - тканина не має бути сприятливим середовищем для розвитку бактерій;простота в догляді - влітку доводиться часто прати одяг через підвищеного потовиділення, і це не має доставляти клопоту;
  • довговічність - матеріал повинен добре витримувати багаторазові прання.

На правах реклами






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ