Ми у Facebook
19.06.2024, 14:30

Святкове літнє меню: Що приготувати на Трійцю

Трійця — це перше велике літнє свято, символи цього свята є зелень та рослинність. Тому на святковий стіл зазвичай ставлять страви, що містять зелень, такі як зелена цибуля, кріп, петрушка, листовий салат та капуста. Також популярними є страви з яйцями та сиром.
На Трійцю немає строгих обмежень у харчуванні, тому святковий стіл рясніє куркою, м'ясом, рибою та іншими продуктами. Багато господинь також печуть млинці, пироги та пряники.

Якщо погода сприяє, люди зазвичай святкують Трійцю на природі — на дачі, біля водойм або на пікніках.

Типові страви на святковому столі:

Рибні та м'ясні страви: Піст не дотримується за тиждень до Трійці та тиждень після, тому можна приготувати різноманітні м'ясні та рибні страви.

Млинці: У багатьох регіонах млинці обов'язково готують на Трійцю. Їх також можна замінити оладками.

Страви з яйцями: Омлети, салати з яйцями, фаршировані яйця.

Пироги та пиріжки: З великою кількістю зелені та відвареними яйцями у якості начинки.

ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ З ЦИБУЛЕЮ І ЯЙЦЕМ

Для тіста:
400 мл кефіру 2,5%;
150 г вершкового масла (+ 20 г для обсмажування цибулі та для змащування форми);
2 ст. л. цукру;
2 яйця;
280 г борошна;
1 ч. л. розпушувача;
1 дрібка солі.

Для начинки:
3 яйця;
100 г зеленої цибулі.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:

Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Викладіть у каструлю 150 г вершкового масла та розтопіть на невеликому вогні. Додайте 2 ст. л. цукру і дрібку солі, перемішайте віничком до їх розчинення. Зніміть каструлю з вогню.

Збийте у мисці 2 яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте 400 мл кефіру жирністю 2,5%, додайте 1 ч. л. розпушувача і 280 г борошна. Перемішайте віничком до однорідної консистенції.

Для начинки пиріжків зваріть 3 яйця на круто. Очистьте і наріжте невеликими кубиками. Помийте 100г зеленої цибулі й дрібно наріжте. Розтопіть на пательні 20 г вершкового масла і викладіть зелену цибулю. Підсмажте на середньому вогні потягом 3-4 хвилин, так смак і аромат цибулі більше розкриється.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом та вилийте половину тіста. Зверху викладіть начинку з яєць і цибулі та обережно розподіліть всією поверхнею. Зверху вилийте другу половину тіста.

Поставте форму у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною зубочисткою чи шпажкою.

Салати: Обов'язковими є свіжі овочі та зелень.

Святкуйте Трійцю, дотримуючись традицій та насолоджуючись смачними стравами у колі рідних та друзів!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ