Святкове літнє меню: Що приготувати на Трійцю
Якщо погода сприяє, люди зазвичай святкують Трійцю на природі — на дачі, біля водойм або на пікніках.
Типові страви на святковому столі:
Рибні та м'ясні страви: Піст не дотримується за тиждень до Трійці та тиждень після, тому можна приготувати різноманітні м'ясні та рибні страви.
Млинці: У багатьох регіонах млинці обов'язково готують на Трійцю. Їх також можна замінити оладками.
Страви з яйцями: Омлети, салати з яйцями, фаршировані яйця.
Пироги та пиріжки: З великою кількістю зелені та відвареними яйцями у якості начинки.
ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ З ЦИБУЛЕЮ І ЯЙЦЕМ
Для тіста:
400 мл кефіру 2,5%;
150 г вершкового масла (+ 20 г для обсмажування цибулі та для змащування форми);
2 ст. л. цукру;
2 яйця;
280 г борошна;
1 ч. л. розпушувача;
1 дрібка солі.
Для начинки:
3 яйця;
100 г зеленої цибулі.
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:
Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Викладіть у каструлю 150 г вершкового масла та розтопіть на невеликому вогні. Додайте 2 ст. л. цукру і дрібку солі, перемішайте віничком до їх розчинення. Зніміть каструлю з вогню.
Збийте у мисці 2 яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте 400 мл кефіру жирністю 2,5%, додайте 1 ч. л. розпушувача і 280 г борошна. Перемішайте віничком до однорідної консистенції.
Для начинки пиріжків зваріть 3 яйця на круто. Очистьте і наріжте невеликими кубиками. Помийте 100г зеленої цибулі й дрібно наріжте. Розтопіть на пательні 20 г вершкового масла і викладіть зелену цибулю. Підсмажте на середньому вогні потягом 3-4 хвилин, так смак і аромат цибулі більше розкриється.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом та вилийте половину тіста. Зверху викладіть начинку з яєць і цибулі та обережно розподіліть всією поверхнею. Зверху вилийте другу половину тіста.
Поставте форму у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною зубочисткою чи шпажкою.
Салати: Обов'язковими є свіжі овочі та зелень.
Святкуйте Трійцю, дотримуючись традицій та насолоджуючись смачними стравами у колі рідних та друзів!

пироги з яйцем, страви з зеленню, страви на тріцю, що приготувати, святкове меню, споживач
Малосольні огірки в пакеті: швидкий та зручний рецепт без розсолу

Літо – розпал сезону огірків, і це ідеальний час для приготування різноманітних консервів та закусок. Окрім традиційних банок і маринування, з'являється все більше альтернативних, швидких та зручних способів заготівлі. Одним з таких хітів, що набирає популярність, є сухі малосольні огірки, приготовані прямо в пакеті.
переглядів: 3
Собор Архангела Гавриїла: як молитися за зцілення, сімейне щастя та захист

Сьогодні, 13 липня, Православна Церква України вдруге на рік відзначає Собор святого архангела Гавриїла. Це день особливого вшанування одного з наймогутніших і найважливіших небесних посланців, чиє ім'я означає "Сила Божа".
переглядів: 78
Рівненський зоопарк запрошує цікаво провести вихідний: як працює та що цікавого можна побачити

Рівненський зоопарк запрошує відвідувачів на показові годівлі тварин, які відбудуться у неділю, 13 липня. Це чудова нагода не лише побачити улюбленців зоопарку, а й дізнатися більше про їхній раціон та поведінку під час годування.
переглядів: 116
З Днем рибалки: привітання від професіоналів до любителів

Щорічно у другу неділю липня в Україні відзначається особлива подія для мільйонів українців – День рибалки. Цього року, 13 липня 2025 року, свято об'єднує всіх, хто присвятив своє життя рибальській справі, а також тих, для кого риболовля є улюбленим хобі та способом відпочинку.
переглядів: 207
13 липня: Собор святого архангела Гавриїла, День Рибалки та інші важливі свята

У неділю, 13 липня, минає 194-й день 2025 року, і ця дата багата на цікаві події та свята. Серед них – Міжнародний день головоломки, День картоплі фрі та особливе свято для багатьох українців – День рибалки. Також цього дня відзначається незвичайний День задоволених співробітників.
переглядів: 150
Реклама