Ми у Facebook
23.06.2024, 18:00

У діток з інвалідністю з'явиться ще один заклад на Рівненщині

У Рівненській області може з'явитися ще один заклад для дітей з інвалідністю.
Як інформують у Рівненській обласній раді, Спеціальну школу №2 в селищі Клевань можуть перетворити у навчально--реабілітаційний центр.

Питання щодо зміни типу та перейменування одного із обласних комунальних закладів освіти вивчають в обласній раді. Сьогодні його обговорили депутати постійної комісії з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній.

З відповідною пропозицією до РОР звернувся департамент освіти і науки облдержадміністрації. Як пояснив його директор Петро Коржевський, такі зміни можливі за умови, що в закладі перебуватимуть діти з більш ніж двома нозологіями. До прикладу, дитинка має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також проблеми із зором чи слухом.

Як уточнила голова простійної комісії Алла Черній, йдеться про важкі нозології, з якими дитина не може відвідувати загальноосвітню школу, навіть таку, де є інклюзивні класи та працюють асистенти вчителів. Натомість - потребує допомоги фахівців спеціалізованих закладів, які володіють необхідними методиками навчання та розвитку. А працівники Спеціальної школи №2 у Клевані мають таку спеціальну освіту і знають, які реалітаційні заходи застосовувати для кожної окремої нозології.

"Важливо, щоб у цьому навчально-реабілітаційному центрі могли навчатися діти з різних районів області. Адже за підсумками наради, яку ми нещодавно провели з керівниками спеціальних шкіл, стало відомо, що попит на такі навчально-реабілітаційні послуги на Рівненщині досить високий. Тож потреба у такому закладі є", - зауважила Алла Черній.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ