Ми у Facebook
01.07.2024, 16:46

Агентка фсб, яка шпигувала за оборонцями Часового Яру, сяде на 15 років: СБУ Рівненщини

За матеріалами СБУ Рівненщини, 15 років ув'язнення отримала агентка ФСБ, яка шпигувала за оборону Часового Яру.
Завдяки доказовій базі Служби безпеки, ще одного агента ФСБ, що діяла на Донеччині, засуджено до реального терміну ув'язнення.

Виявлення Зловмісниці намагалася здійснити і передати до Росії розташування українських військових у районі Часового Яру. Особливо її цікавили напрямки руху та орієнтовна кількість бронетехніків українських сил, які ведуть безперервні бої за місто.

Щоб зібрати розвіддані, агентка об'їхала навколишні селища та таємно фотографувала кількість об'єктів. Під час розвідувальних поїздок вона використовувала громадський транспорт і постійно змінювала маршрути для конспірації.

Контррозвідники СБУ затримали російську агентку на гарячому в січні 2024 року, коли вона проводила дорозвідку в районі можливих локацій українських захисників. За даними слідства, ворожою співучасницею виявилася мешканка Костянтинівки, яку після початку повномасштабної війни дистанційно завербувала ФСБ.

Суд, з аналізу матеріалів Служби безпеки, визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) і призначив їй 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Розслідування співробітників СБУ в Рівненській, Донецькій та Луганській підпроцесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.







На правах реклами