03.07.2024, 09:30
Арабські нотки: готуємо смачну шакшуку на сніданок
Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
Інгредієнти:
Яйця - 4 шт
Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 1 шт
Цибуля - 0,5 шт
Часник - 1 зубчик
Спеції: зіра, куркума, сіль, перець - до смаку
Петрушка
Олія - соняшникова чи оливкова
Процес приготування:
- Почистьте і дрібно поріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій з 1 ст л олії сковороді. Додайте порізаний кубиками болгарський перець.
- Коли перець і цибуля стануть м'якими, додайте дрібно порізаний часник.
- Помідори почистьте від шкірки. Для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Поріжте кубиками і також вкиньте на сковороду.
- Ви можете використати консервовані томати. Вони йдуть уже без шкірки.
- Посоліть і поперчіть, додайте дрібку зіри і трошки куркуми. Ці спеції додають страві особливого аромату.
- Довести овочеву суміш до кипіння. Зробіть у ній лопаткою чотири заглибини. Вибийте у них по одному яйцю. Не забудьте окремо посолити і поперчити яйця.
- Зменште вогонь і тушкуйте страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще рідкуватий. Подавайте шакшуку просто на сковороді, щедро посипавши зеленню.
- Їжте зі свіжим багетом або підсушеним хлібом.
Яйця - 4 шт
Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 1 шт
Цибуля - 0,5 шт
Часник - 1 зубчик
Спеції: зіра, куркума, сіль, перець - до смаку
Петрушка
Олія - соняшникова чи оливкова
Процес приготування:
- Почистьте і дрібно поріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій з 1 ст л олії сковороді. Додайте порізаний кубиками болгарський перець.
- Коли перець і цибуля стануть м'якими, додайте дрібно порізаний часник.
- Помідори почистьте від шкірки. Для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Поріжте кубиками і також вкиньте на сковороду.
- Ви можете використати консервовані томати. Вони йдуть уже без шкірки.
- Посоліть і поперчіть, додайте дрібку зіри і трошки куркуми. Ці спеції додають страві особливого аромату.
- Довести овочеву суміш до кипіння. Зробіть у ній лопаткою чотири заглибини. Вибийте у них по одному яйцю. Не забудьте окремо посолити і поперчити яйця.
- Зменште вогонь і тушкуйте страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще рідкуватий. Подавайте шакшуку просто на сковороді, щедро посипавши зеленню.
- Їжте зі свіжим багетом або підсушеним хлібом.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 403Інші статті рубрики:
35 хвилин і готово: рецепт запіканки з кабачками і м'ясом
Ця ніжна та пухка м’ясна запіканка з кабачками та томатами точно сподобається всій сім'ї.
переглядів: 63
Чим корисна лаванда і кому її приймати не можна?
У сезон цвітіння лаванди давайте поговоримо про корисні властивості цієї красивої та запашної квітки.
переглядів: 973
Смачнющі мариновані помідори: простий рецепт
Помідори неймовірно смачні, а розсіл випивається одразу. А готування теж не надто складне.
переглядів: 147
Навіщо потрібно рівнянам платити абонплату КАТП 1728
Із підприємства пояснили, за що стягується абонентська плата у розмірі 4,33 гривні.
переглядів: 198
Офіційний курс валют на 5 липня
Національний банк України встановив сьогоднішній курс валют.
переглядів: 181