Ми у Facebook
03.07.2024, 09:30

Арабські нотки: готуємо смачну шакшуку на сніданок

Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
Інгредієнти:
Яйця - 4 шт
Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 1 шт
Цибуля - 0,5 шт
Часник - 1 зубчик
Спеції: зіра, куркума, сіль, перець - до смаку
Петрушка
Олія - соняшникова чи оливкова

Процес приготування:
- Почистьте і дрібно поріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій з 1 ст л олії сковороді. Додайте порізаний кубиками болгарський перець.

- Коли перець і цибуля стануть м'якими, додайте дрібно порізаний часник.

- Помідори почистьте від шкірки. Для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Поріжте кубиками і також вкиньте на сковороду.

- Ви можете використати консервовані томати. Вони йдуть уже без шкірки.

- Посоліть і поперчіть, додайте дрібку зіри і трошки куркуми. Ці спеції додають страві особливого аромату.

- Довести овочеву суміш до кипіння. Зробіть у ній лопаткою чотири заглибини. Вибийте у них по одному яйцю. Не забудьте окремо посолити і поперчити яйця.

- Зменште вогонь і тушкуйте страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще рідкуватий. Подавайте шакшуку просто на сковороді, щедро посипавши зеленню.

- Їжте зі свіжим багетом або підсушеним хлібом.





На правах реклами