Ми у Facebook
04.07.2024, 21:33

Рекомендації МОН: Коли у Рівному розпочнеться новий навчальний рік

МОН надало рекомендації розпочати навчальний рік з серпня та проводити заняття суботами у теплі місяці року. Ці рекомендації стосуються вишів, коледжів та училищ. А коли навчальний рік розпочнеться у Рівному?
РБК-Україна дізналося, як планують розпочинати навчання школи в українських регіонах.

У Чернівцях новий навчальний рік розпочнеться 19 серпня. Це перша область в Україні, яка ухвалила подібне рішення.

Таким чином перший семестр триватиме до 29 листопада, другий - із 3 лютого до 6 червня. Осінніх та весняних канікул не буде, натомість - довгі зимові.

Івано-Франківськ
Міський голова Руслан Марцінків розповів, що поки невідомо, коли розпочнеться навчальний рік.

"Можливо, перший дзвоник відбудеться 1 серпня чи 15 серпня. Подивимося. Це залежатиме від того, що відбуватиметься в державі", - сказав він.

Наразі нам не вдалося підтвердити цю інформацію в адміністрації міського голови Івано-Франківська.

Де навчання розпочнеться 1 вересня

Більшість областей керуються законом України "Про освіту", де зазначено, що навчальний рік розпочинається з 1 вересня. Якби до цього закону внесли певні зміни стосовно дати початку навчання, тоді місцеві ради розглядали б їх.

Станом на зараз і попередньо відомо, що для школярів Одеси, Черкас, Житомира, Вінниці, Рівного та Луцька перший дзвоник пролунає традиційно 1 вересня. Про це нам повідомили в міських Департаментах освіти й науки.

Начальниця управління освіти та молодіжної політики Департаменту освіти й науки Одеської ОВА Ірина Коваль повідомила, що заклади освіти, які мають автономію, можуть самостійно визначати дати початку навчального року. Те саме стосується й навчання суботами.

У Черкасах попри початок навчання 1 вересня розглядають можливість скасування осінніх і весняних канікул.

"Навчання в школах міста Черкаси розпочнеться 1 вересня. Проте, враховуючи критичну ситуацію з електропостачанням в країні нині та невтішні прогнози на осінньо-зимовий період, розглядаємо різні варіанти організації навчального процесу. Зокрема розглядаємо варіант відмови від осінніх та весняних канікул. Натомість в школах буде місяць зимових канікул", - розповіла заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Також можливий варіант закінчення навчального року не 31 травня, а на початку червня 2025 року.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ