Ми у Facebook
25.07.2024, 10:07

Мінінфраструктури та ООН Жінки запустять пілотний проєкт навчання жінок-водійок

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Представництвом ООН Жінки в Україні розпочинають пілотний проєкт з навчання жінок-водійок у сфері пасажирських перевезень.
Цей проєкт, що має назву «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень», передбачає безоплатну програму для розвитку професійних навичок.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Представництвом ООН Жінки в Україні розпочинають пілотний проєкт з навчання жінок-водійок у сфері пасажирських перевезень. Цей проєкт, що має назву «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень», передбачає безоплатну програму для розвитку професійних навичок.

Метою ініціативи є перепідготовка та перекваліфікація жінок-водійок у міському та муніципальному транспорті, зокрема автобусах. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач зазначив: «Це перша ініціатива Міністерства, спрямована на подолання дефіциту кадрів та стереотипів щодо професій. Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, що дорівнює майже шести тисячам співробітників. Ми вдячні ООН Жінки за підтримку цієї ідеї та готовність реалізувати цей амбітний проєкт».

Серед ключових завдань проєкту:

Створення нових робочих місць та можливостей професійного розвитку жінок у громадському транспорті відповідно до вимог транспортної реформи та європейських стандартів.

Розширення можливостей працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень.

Інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

Проєкт також передбачає навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95), яка підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Пілотний проєкт реалізується ГО «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, у партнерстві зі структурою ООН Жінки та за фінансової підтримки Швеції.

За повідомленням з Рівненської ОВА.

Робота у громадському транспорті: у Рівному з'явилися нові вакансії





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ