Ми у Facebook
05.08.2024, 21:55

Святкове меню: Що приготувати на Яблучний Спас

Завтра, 6 серпня православні віряни відзначають Преображення Господнє або як у народі кажуть Яблучний Спас.
У цей день до храму на освячення несуть новий врожай - яблука, виноград, груші, сливи, персики та мед. А після служби ви можете почастувати своїх близьких цими смаколиками.

Із запашних ягід та фруктів вийде чимало смачних наїдків. Листайте рецепти від "ОГО", готуйте та смакуйте на радість:

ШАРЛОТКА
Перше, що спадає на думку, коли гадаємо, що приготувати з яблуками. Ідеальна шарлотка – предмет гордості кожної господині. Але немає межі досконалості! Ми можемо урізноманітнити звичну начинку свіжими сливами, абрикосами, персиками.

ПИРІЖКИ З ЯБЛУКАМИ

Пухкі, ніжні й ароматні. Сита буде вся сім'я.
Тісто:
- Молоко – 160 мл.
- Сухі дріжджі 6 г
- Цукор - 80 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце - 1 шт. для тіста , та 1 шт. для покриття пиріжків
- Ванільний цукор - 1 ч.л
- Вершкове масло - 60 г
- Борошно - 430 г

Начинка:
- Яблука - 750 г
- Цукор - 2 ст. л
- Кориця - 1 неповна ч.л


Детальний спосіб приготування читайте за посиланням.

ОЛАДКИ З ЯБЛУКАМИ

Оладки за цим рецептом нагадують на смак яблучний пиріг. Але вони легші в приготуванні.

Інгредієнти:

– 200 мл грецького йогурту (3–5%);
– 1 яйце;
– 3/4 склянки борошна;
– 1 яблуко;
– 1 ст. л. цукру;
– 1 ч. л. розпушувача;
– дрібка солі;
– олія для смаження.


Приготування:

Змішайте йогурт з яйцем, цукром, сіллю, розпушувачем і борошном до густого тіста. Дайте відпочити 15 хв.

У цей час тонко наріжте яблуко на скибочки по 2 мм. Розігрійте масло на сковороді.

Починайте обсмажувати оладки, зменшіть вогонь до середнього й покладіть на кожну оладку скибочку яблука.

Обсмажуйте 2–3 хв., потім переверніть і смажте ще 2 хв. У цей час яблука карамелізуються і додадуть страві аромату.





На правах реклами