12.08.2024, 20:30
Джем з яблук та груш: готуємо запаси на зиму
Плоди для джему попередньо очищають від шкірки, плодоніжки, насіння і лише після цього зважують. Щоб отримати саме джем, а не пастилу , повидло або пюре , яблука та груші нарізають невеликими кубиками, варять до м'якості, а потім злегка розминають за допомогою будь-якого зручного пристосування.
Інгредієнти:
м'якоть яблук -1 кг
м'якоть груш - 1 кг
цукор - 800-900 г
Питна вода - 400 мл
лимонна кислота - 1/2 ч. л.
Приготування.
У каструлі закип'ятіть воду, встановіть повільний вогонь і дрібними порціями всипте цукор, перемішуючи масу. Дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру і при постійному помішуванні зваріть сироп.
Очищені від шкірки та плодоніжок фрукти наріжте невеликими шматочками і складіть в емальований таз. Туди ж додайте сироп і перемішайте. На невеликому вогні доведіть масу до кипіння і проваріть 15-20 хвилин, періодично перемішуючи дерев'яною ложкою.
Як тільки маса стане м'якою, зніміть таз із вогню і трохи подрібніть вміст, щоб шматочки фруктів рівномірно розподілилися.
Після цього додайте лимонну кислоту. Добре перемішайте вміст тазу та поверніть ємність на вогонь, встановивши мінімальну інтенсивність. Варіть плодову суміш, іноді помішуючи, ще близько півгодини, поки вона не загусне до стану джему.
Після цього вимкніть вогонь і викладіть вміст тазу у чисті, попередньо простерилізовані банки, закрийте металевими кришками та закатайте. Переверніть їх догори дном і, укутавши рушником, залиште до повного остигання, а потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання.
Якщо хочете відразу ж приступити до вживання джему, то після зняття з вогню викладіть його в будь-який глибокий посуд і накрийте кришкою, не закочуючи. Остудіть джем і перемістіть посуд із холодильником. У цьому випадку зберігати ласощі можна не більше місяця.
А чи знаєте ви , що існує універсальний рецепт варення з буль-яких ягід чи фруктів
м'якоть яблук -1 кг
м'якоть груш - 1 кг
цукор - 800-900 г
Питна вода - 400 мл
лимонна кислота - 1/2 ч. л.
Приготування.
У каструлі закип'ятіть воду, встановіть повільний вогонь і дрібними порціями всипте цукор, перемішуючи масу. Дочекайтеся повного розчинення кристалів цукру і при постійному помішуванні зваріть сироп.
Очищені від шкірки та плодоніжок фрукти наріжте невеликими шматочками і складіть в емальований таз. Туди ж додайте сироп і перемішайте. На невеликому вогні доведіть масу до кипіння і проваріть 15-20 хвилин, періодично перемішуючи дерев'яною ложкою.
Як тільки маса стане м'якою, зніміть таз із вогню і трохи подрібніть вміст, щоб шматочки фруктів рівномірно розподілилися.
Після цього додайте лимонну кислоту. Добре перемішайте вміст тазу та поверніть ємність на вогонь, встановивши мінімальну інтенсивність. Варіть плодову суміш, іноді помішуючи, ще близько півгодини, поки вона не загусне до стану джему.
Після цього вимкніть вогонь і викладіть вміст тазу у чисті, попередньо простерилізовані банки, закрийте металевими кришками та закатайте. Переверніть їх догори дном і, укутавши рушником, залиште до повного остигання, а потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання.
Якщо хочете відразу ж приступити до вживання джему, то після зняття з вогню викладіть його в будь-який глибокий посуд і накрийте кришкою, не закочуючи. Остудіть джем і перемістіть посуд із холодильником. У цьому випадку зберігати ласощі можна не більше місяця.
А чи знаєте ви , що існує універсальний рецепт варення з буль-яких ягід чи фруктів
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ірина ВелігурськаПереглядів: 1172Інші статті рубрики:
П'ять причин, чому ваше волосся швидко жирніє
Звички, у котрих кожна з нас впізнає себе.
переглядів: 854
Як ChatGPT може допомогти SMM-менеджеру: 4 промти, що вивільнять час на роботі
Часто SMM-менеджер має бути людиною-оркестром: писати тексти, генерувати ідеї, аналізувати результати, запускати рекламу. У цьому хаосі завдань дуже легко потонути. Але є хороші новини: чат джіпіті може стати помічником.
переглядів: 132
Водоліям варто ризикнути: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 27 листопада.
переглядів: 285
Сім'я проситиме добавки: простий рецепт ситного супу
Неймовірно смачний суп, який повинен спробувати кожен.
переглядів: 980
Ефективний спосіб позбутися тріщин на п'ятах
Чи не кожна жінка зіштовхується із проблемою сухих та потрісканих п'ят.
переглядів: 733