Ми у Facebook
18.08.2024, 10:32

Як зберегти смак літа: рецепт гострого домашнього кетчупу на зиму

Фото ілюстративне

Маєте багато помідорів - готуйте кетчуп. Цей гострий соус підійде до багатьох страв, додасть пікантного смаку і здивує насиченим смаком.
Як приготувати гострий домашній кетчуп на зиму? Ось простий рецепт популярного смачного соусу з томатів:

Складники:
- 2 кг помідорів;

- 4 цибулини;

- 4 гострих перці;

- 4 головки часнику;

- 2 ст ложки солі;

- 2 ст ложки цукру;

- 5 лаврових листів;

- 10 горошин духмяного перцю;

- 4 ст ложки оцту.

Покроковий рецепт гострого домашнього кетчупу:

Помийте 2 кг помідорів і бланшуйте їх. Для цього зробіть на кожному помідорі хрестоподібний надріз, залийте їх окропом на 40-50 секунд. Потім обережно витягніть з води та зніміть шкірку.

Очистіть 4 цибулини і пропустіть їх через м’ясорубку разом із помідорами. Перекладіть отриману масу в каструлю і варіть на слабкому вогні, помішуючи, протягом півтори години.

Перемеліть у м’ясорубці 4 перчини чилі. Очистіть 4 головки часнику та подрібніть їх через прес або ножем. Додайте ці інгредієнти до каструлі з кетчупом і продовжуйте варити ще 30 хвилин.

Збийте кетчуп занурювальним блендером до однорідної консистенції. Додайте по 2 столові ложки солі та цукру, 5 лаврових листів, 10 горошин духмяного перцю та 4 столові ложки оцту. Ретельно все перемішайте.

Простерилізуйте банки, розлийте по них гарячий кетчуп і закрутіть стерильними кришками.

Тепер ваш гострий домашній кетчуп готовий до зберігання на зиму!





На правах реклами