Ми у Facebook
19.08.2024, 19:31

У Рівному вручили міську премію імені Василя Павлюка в галузі народного мистецтва

У Рівному відбулося вручення міської премії імені Василя Павлюка, яка є найвищою відзнакою громади в галузі народного мистецтва. Щорічно премія присуджується до дня народження Василя Михайловича Павлюка, 14 серпня.
Цього року члени комітету одноголосно вирішили присудити премію двом видатним кандидатам — Людмилі Лисюк та Олексію Нагорнюку.

Людмила Іванівна Лисюк — майстриня народної творчості, відома своїми художніми вишиванками. Вона активно бере участь у персональних та численних виставках з художньої вишивки. Її роботи відзначаються новаторським підходом до народних традицій, де поєднання різнокольорових ниток створює об'ємні форми та унікальні композиції.

Олексій Анатолійович Нагорнюк — етнограф, дослідник традиційної поліської культури, етно-співак, старший науковий співробітник сектору етнографії КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей», а також військовослужбовець ЗСУ. У 2006 році він отримав грант Президента України та видав фотоальбом «Вузькоколійка. 106 кілометрів Полісся». Олексій також є співавтором документальних етнографічних фільмів, таких як «Таких пісень собі шукаю», «Сварицевичі» та «Ольмани».

Премія імені Василя Павлюка присуджується за найкращі досягнення майстрів народного мистецтва, які утверджують гуманістичні ідеали українського народу, збагачують його історичну пам’ять, національну свідомість і самобутність. Ця відзнака підтримує діяльність, спрямовану на виявлення, збереження та популяризацію етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ