Ми у Facebook
31.08.2024, 16:02

Чому нестабільний мобільний інтернет, коли зникає світло

Під час відключень електроенергії 4G змінюється на E, а зв'язок стає нестабільним? Це явище зумовлене перенавантаженням мобільних мереж.
У звичайних умовах більшість інтернет-трафіку споживається через домашні чи офісні підключення, але під час відключень електроенергії українці масово переходять на мобільний інтернет.

Це призводить до десятикратного збільшення навантаження на мережу, що негативно впливає на стабільність зв’язку та якість інтернету.





Як покращити ситуацію?



Міністерство цифрової трансформації надає три прості поради, які допоможуть залишатися на зв’язку навіть під час знеструмлень:

Підключіться до інтернет-провайдерів, які використовують технологію xPON. Це забезпечить вам доступ до інтернету протягом до 72 годин під час блекаутів. Ви можете перевірити, чи підключив ваш провайдер xPON, на інтерактивній карті від Мінцифри та ЛУН (https://misto.lun.ua/internet). Якщо ваш провайдер підтримує цю технологію, обов’язково придбайте павербанк і підключіть його до роутера та абонентського терміналу ONU.

Завантажте в Дії Мапу пунктів незламності. У цих пунктах можна підзарядити гаджети та підключитися до Wi-Fi. Збережіть документ з цими пунктами на своєму пристрої, оскільки без інтернету додаток Дія не працює.

Переконайтеся, що у вас активовано національний роумінг. Це особливо важливо, якщо під час відключення електроенергії мережа вашого мобільного оператора не працюватиме. Національний роумінг дозволить вам залишатися на зв’язку, навіть якщо ваша основна мережа недоступна.

За повідомленням з Рівненської ОВА.

Як часто можна заряджати смартфон. Як зберегти заряд смартфона, якщо вирубилося світло.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ