Ми у Facebook
30.08.2024, 20:54

Рашистський обстріл Харкова: кількість жертв зросла

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі повідомив основні деталі обстрілу Харкова, що відомі на цей момент.
Ворог завдав ударів по п'яти локаціях у місті, включаючи Індустріальний район, де в 12-поверховому будинку було пошкоджено п’ять автомобілів і загинуло троє людей. Також у центральній частині міста відбулося влучання в землю, що спричинило загоряння трави. В Індустріальному районі загинула 14-річна дівчина, ще четверо людей отримали поранення. У Слобідському районі ракета влучила в складську будівлю, поранивши двох осіб. Також у цьому районі були пошкоджені три будинки, внаслідок чого постраждало шестеро людей.




За останніми даними, загинуло п’ятеро людей, а 47 отримали поранення. Синєгубов повідомив, що стан 20 травмованих оцінюється як тяжкий або вкрай тяжкий. Деякі з постраждалих зазнали ампутацій, а один із поранених помер у лікарні.




Він також додав, що на верхніх поверхах будинку, куди влучила ракета, можуть перебувати люди, зокрема щонайменше одна жінка. Існує ризик обвалу будівлі, і всі профільні служби працюють у посиленому режимі.

Крім того, Прокуратура повідомила, що росіяни випустили п'ять керованих авіабомб (КАБ) зі Су-34 з території Бєлгородської області, розташованої за 25 км від державного кордону.




Нагадаємо, що 30 серпня російські окупаційні війська завдали авіаудару по Харкову, що призвело до загибелі чотирьох осіб, включаючи 14-річну дівчинку.




Президент Володимир Зеленський відреагував на цей удар, наголосивши, що він був здійснений російською керованою авіабомбою. За його словами, цей удар міг би бути відвернений, якби українські Сили оборони мали здатність знищувати російську військову авіацію на місцях її базування. Зеленський підкреслив необхідність сильних рішень партнерів для зупинення терору та закликав до надання Україні далекобійних можливостей і виконання домовленостей щодо протиповітряної оборони, оскільки це питання порятунку життів.

Про це повідомляє телеканал ПРЯМИЙ.

Нагадаємо, рашисти на Херсонщині атакували автомобіль сільради





На правах реклами