Ми у Facebook
07.09.2024, 22:59

На Рівненщині відбувається Едьютон, який зібрав активістів з багатьох міст України

Фото: eence.eu

Україна гостро потребує нових ідей для розвитку громадянського суспільства та покращення життя в громадах. Одним із способів сприяти появі інноваційних ідей та проєктів, які служитимуть благові громади, є інноваційний захід – Едьютон.
Його організувала Східно-Європейська Асоціація громадянського освіти за підтримки Федерального агентства з цивільної освіти ( bpb ) за кошти Міністерства іноземних справ Німеччини.


Фото: eence.eu
Фото: eence.eu


На Едьютон з’їхалися активісти не лише з інших населених пунктів Рівненщини, але й з Києва, Львова, Івано-Франківська, Луцька, Черкас. Проєкти з якими завітали учасники мають на меті покращити життя мешканців громад, а також навчити їх новому.


Фото: eence.eu
Фото: eence.eu



Фото: eence.eu
Фото: eence.eu


Перший день Едьютону, , 6 вересня, відбувався в Острозі, у стінах Національного університету «Острозька академія». Учасники мали можливість ознайомитися із діяльністю та історією Університету, а також взяти участь у дискусії щодо викликів у царині громадянської освіти в умовах війни.


Фото: eence.eu
Фото: eence.eu


Сьогодні, 7 вересня, був другий день, який відбувався у Гощі. Із учасниками зустрівся Гощанський селищний голова Микола Панчук, який розповів про досвід мешканців громади у реалізації суспільноважливих проєктів. Також на початку насиченого дня, міжнародна експертка Саміра Байрамова (Грузія) представила презентацію на тему «Як переконатися в тому, що ваш проект працює на цивільну освіту».

Крім цього, учасники взяли участь у майстер-класах про те, як створити свій проект логічно і конкретно, як забезпечити його привабливість. Окремий майстер-клас був посвящён тому, як зробити проєктні заходи стійкими.


Фото: eence.eu
Фото: eence.eu


Усі, хто бере участь у Едьютоні також могли проконсультуватися у експертів для розвитку своїх проєктних ідей.

Чотири проєкти — переможця Едьютона в Україні визначать завтра, 8 вересня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини