Ми у Facebook
10.09.2024, 14:02

Рівнянка-письменниця отримала літературну відзнаку

Твір рівнянки Юлії Новак-Голубєвої увійшов до трійки фіналістів Конкурсу короткої воєнної прози та Конкурсу воєнної поезії імені Гліба Бабіча у номінації «Есеї». Нагородження відбулось у Києві під час масштабного фестивалю KyivBookFest.
Про це Юлія Новак-Голубєва написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук:

"Щиро дякую організаторам та журі цього всеукраїнського конкурсу! Зокрема Ірині Білоцерковській та видавництву «Білка».




Спасибі одному із членів журі Владу Якушеву за те, що він вельми вболівав за інший мій текст, який не увійшов до коротких списків. Дякую! Оскільки члени журі оцінювали роботи без прізвищ та імен, мені особливо щемко було впізнати мої слова і сенси, які ви процитували. Будьмо знайомі!

А есей, який так високо оцінили вельмишановне журі (людоньки, які ж то потужні люди виявилися!), про мого дядька Сірожу - військовослужбовця. Отеперики про простого сільського чоловіка і водночас Героя України, в якому нема фальші, який простий як двері, не лізявий - як кажуть у нас на Поліссі, дізнаються інші. Мені це важливо. Йому це підбадьорливо і підтримуюче («Твої, Юлько, слова лучче всякого енергетіка, я тобі скажу», - й після цієї фрази ми починаємо обдумовувати хто кому ще винен могорич, ха-ха)", - зазначила письменниця.




Подібні твори нині дуже важливі.

"Нехай усі імена, події, почуття цієї російсько-української війни не загубляться і не забудуться. Хоча волію багацько, але справедливо, щоби чимскоріше все славне товариство пера та слова писали про Перемогу, осмислювали та прорефлексовували прожите і пережите, скаржилася на буденне - приміром, що десь загуляла муза… Безмежна вдячність воїнам! Спочилі захисники нехай мають спокій, світла памʼять!" - говорить Юлія Новак-Голубєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Юлія Новак-Голубєва: Дякую Богу за щастя бути мамою трьох донечок [+ІНТЕРВ'Ю]

Уже вийшла друком книга письменниці та мами

Рівнянка отримала відзнаку за вдалий літературний дебют

У Рівному відбудеться нова презентація "Щоденника мами"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ