Ми у Facebook
16.09.2024, 13:03

Коли додавати спеції, аби розкрити смак страви

Фото: ukr.media

Якщо використовувати спеції правильно, вони зможуть повністю розкрити смак готової страви.
Кулінарні експерти поділилися порадами, як краще додавати спеції під час приготування їжі.


Правила використання спецій



Час, коли додаються спеції, залежить як від типу приправ, так і від самої страви.

Наприклад, до салатів або компотів спеції рекомендується додавати за кілька годин до подачі — так вони встигнуть повністю розкрити свій аромат і смак.

Зелені трави та подрібнені спеції краще додавати на завершальному етапі приготування.

Такі спеції, як базилік, орегано та чебрець, розкривають свої властивості краще, якщо їх подрібнити у ступці. Те саме стосується й чорного перцю — цілісний перець має значно сильніший аромат, ніж мелений, тому його варто подрібнювати перед додаванням.

З червоним перцем варто бути обережними: під час приготування його смак стає більш насиченим, тому легко можна переборщити з кількістю.

Про це інформує Ukr.Media.

Рецепт простих і смачних пончиків із мінімумом інгридієнтів. Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах.





На правах реклами