Коли додавати спеції, аби розкрити смак страви
Правила використання спецій
Час, коли додаються спеції, залежить як від типу приправ, так і від самої страви.
Наприклад, до салатів або компотів спеції рекомендується додавати за кілька годин до подачі — так вони встигнуть повністю розкрити свій аромат і смак.
Зелені трави та подрібнені спеції краще додавати на завершальному етапі приготування.
Такі спеції, як базилік, орегано та чебрець, розкривають свої властивості краще, якщо їх подрібнити у ступці. Те саме стосується й чорного перцю — цілісний перець має значно сильніший аромат, ніж мелений, тому його варто подрібнювати перед додаванням.
З червоним перцем варто бути обережними: під час приготування його смак стає більш насиченим, тому легко можна переборщити з кількістю.
Про це інформує Ukr.Media.
Рецепт простих і смачних пончиків із мінімумом інгридієнтів. Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Декларування доходів 2025: коли подавати декларацію, щоб уникнути штрафів?
![](/images/articles/2/small/1738745202.jpeg)
В Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого року. Вона стартувала 1 січня 2025 року.
переглядів: 531
Ворог здійснив атаку на обʼєкти газової інфраструктури України
![](/images/articles/2/small/1739264171.jpg)
РФ завдала комбінованого удару ракетами різних типів повітряного, наземного та морського базування по об’єктах газодобувної промисловості на Полтавщині.
переглядів: 189
Знову відключатимуть світло: для кого запровадять графіки
![](/images/articles/2/small/1739219026.jpg)
Запроваджені обмеження діють [b]від 6 ранку до 9 вечора, [/b]але не передбачають відключення світла для населення.
переглядів: 258
На Рівненщині з 15 лютого заборонено вилов щуки
![](/images/articles/2/small/1739201325.jpg)
З 15 лютого на території Рівненської області починає діяти нерестова заборона на вилов щуки. Вона триватиме до 31 березня, повідомляє Рівненський рибоохоронний патруль.
переглядів: 356
Як рівнянам відрізнити грип від застуди: практичні поради
![](/images/articles/2/small/1739186690.jpg)
На Рівненщині зростає захворюваність на грип та ГРЗ. Медики фіксують велику кількість хворих, а навчальні заклади навіть переходять на дистанційне навчання. Як грип, так і звичайна застуда є інфекціями дихальних шляхів, викликаними вірусами. То як їх відрізнити?
переглядів: 367