Ми у Facebook
17.09.2024, 11:45

Перехід на зимовий час 2024: коли і що зміниться для українців

У червні Верховна Рада проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. Вже у жовтні 2024 року ми востаннє перейдемо на зимовий час, після чого годинники більше не будуть переводити.
Це рішення викликало як позитивні, так і негативні відгуки.

Коли саме українці востаннє переведуть годинники та які наслідки це матиме для країни:

Переведення годинників на зимовий час традиційно відбувається в останню неділю жовтня, цього року – 27 жовтня. О четвертій годині ранку час буде переведено на одну годину назад, тож українці матимуть додаткову годину для сну.

Більшість сучасних смартфонів та електронних пристроїв переводять час автоматично, але механічні годинники необхідно налаштовувати вручну. Важливо також зазначити, що всі графіки транспорту будуть відкориговані відповідно до нового часу.

Після скасування переведення годинників Україна постійно залишиться в часовому поясі GMT+2. Не всі задоволені таким рішенням. Наприклад, у літній період на сході України (Донецька, Луганська області, частини Запорізької та Харківської областей) світанок настане близько 3-ї години ночі, а сутінки настануть уже о 21:00. Водночас у зимовий період на заході України значно раніше стемніє.





На правах реклами