Ми у Facebook
17.09.2024, 19:10

У Рівному мотопатруль затримав водія з ознаками наркотичного сп’яніння і без прав

У Рівному під час чергового рейду патрульні поліцейські виявили водія мотоцикла Kawasaki, який без посвідчення водія і в стані наркотичного сп'яніння керував двоколісним транспортним засобом.
Подія мала місце днями у провулку Хутірському в обласному центрі.

Під час спілкування з правопорушником поліцейські помітили у нього характерні ознаки наркотичного впливу: розширені зіниці, незв’язну мову та порушення координації рухів. Зважаючи на це, патрульні запропонували водію пройти медичний огляд для встановлення факту наркотичного сп’яніння. Однак чоловік категорично відмовився це робити.

Перевіривши дані про водія в інформаційних базах, поліцейські встановили, що він раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані та був позбавлений права керування.

З огляду на всі виявлені порушення, патрульні склали на водія адміністративні матеріали:
- Протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП: керування транспортним засобом у стані сп’яніння або відмова від проходження огляду на стан сп’яніння вдруге протягом року.
- Постанова за ч. 5 ст. 126 КУпАП: повторне, протягом року, керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права.

Мотоцикл був тимчасово затриманий.

Патрульна поліція нагадує: керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння є вкрай небезпечним для життя і здоров’я водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Відповідальність за таке правопорушення передбачена законом.






На правах реклами