Ми у Facebook
22.09.2024, 20:10

Сильний снігопад паралізував Південну Африку: водії застрягли на шосе на кілька діб

Південну Африку накрив потужний снігопад, який почався в п’ятницю і тривав до неділі, паралізувавши рух на дорогах. Через складні погодні умови тисячі автомобілістів опинилися в пастці на засніжених трасах, змушені були провести ніч у своїх авто.
Про це повідомляє France 24.

Особливо постраждало ключове шосе N3, яке з'єднує Йоганнесбург і Дурбан. За словами місцевих чиновників, кілька ділянок дороги стали непроїзними, і навіть об'їзні шляхи були заблоковані. Водій Аділь Хассам, який потрапив у снігопад на перевалі Ван Ренен, розповів, що транспортні засоби почали ковзати, видимість зникла, і екстрені служби не могли доїхати до місця події.

За підрахунками, в пастці опинилися близько 1000 транспортних засобів. Екстрені служби працювали всю ніч із п'ятниці на суботу, намагаючись дістатися до людей. Водіям доставляли ковдри та їжу, а рятувальні роботи тривали до неділі.

Мухаммад Гулам, один із застряглих водіїв, провів ніч у своєму автомобілі з дітьми, розповівши, що їжа закінчилася, а без допомоги ситуація залишалася критичною.

У деяких районах, за даними кампанії з безпеки дорожнього руху Arrive Alive, випало до двох метрів снігу. Синоптики попереджають про можливе посилення снігопаду. Це рідкісне для Південної Африки явище викликало зацікавленість серед людей з інших регіонів, які спеціально вирушали до місць, де випав сніг, щоб побачити його на власні очі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ