Ми у Facebook
04.10.2024, 18:30

Гучний скандал у сусідній області: у керівниці МСЕК виявили мільйони доларів

У Хмельницькій області під час обшуків у голови місцевої МСЕК Тетяни Крупи та її сина, начальника обласного пенсійного фонду Олександра Крупи, слідчі виявили мільйони доларів.
Державне бюро розслідувань повідомило, що справа стосується незаконного оформлення інвалідності для чоловіків, які намагаються уникнути військової служби.

В робочому кабінеті Тетяни Крупи було знайдено 100 тисяч доларів США, а також кілька підроблених медичних документів і списки з іменами осіб, які намагалися уникнути служби, із фіктивними діагнозами.

Окрім того, у помешканні чиновників правоохоронці виявили майже 5,24 мільйона доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також коштовності та брендові прикраси. Гроші були сховані практично в усіх куточках квартири — у шафах, шухлядах та нішах.

Під час обшуку Тетяна Крупа намагалася позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно. Крім цього, з’ясувалося, що родині чиновників належать значні статки: 30 об'єктів нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітних автомобілів, а також готельно-ресторанний комплекс площею майже 3 тисячі квадратних метрів у одному з парків Хмельницького.

В їхній власності також є нерухомість у Австрії, Іспанії та Туреччині, а на закордонних валютних рахунках родина накопичила близько 2,3 мільйона доларів. Всі ці статки не були задекларовані посадовцями, що відповідно до законодавства передбачає можливість позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ