Ми у Facebook
09.10.2024, 11:30

Експерти попереджають про рекордне підвищення цін на картоплю

Фото: Getty Images

Один з найпопулярніших овочів серед українців може стати розкішшю. Уже цієї зими ціна на картоплю може зрости до 50-55 гривень за кілограм. Таке рекордне зростання ціни прогнозує аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.
Основною причиною подорожчання картоплі є несприятливі погодні умови цього року. Посуха та твердий ґрунт у багатьох регіонах значно ускладнили збір врожаю. Як наслідок, загальний обсяг зібраної картоплі виявився меншим за очікуване, що й призвело до дефіциту та, відповідно, до зростання цін.

Крім того, свій вплив на ціну овочів роблять історичне підвищення податків, здорожчання пального, що вплине на логістику, перевезення до кінцевого споживача, тощо.

Експерт також припускає, що навесні варто очікувати на прилавках переважання імпортної картоплі з Єгипту, країн ЄС, та навіть тієї ж Польщі, що також вплине на ціну.

Крім картоплі, очікується подорожчання й інших овочів. Експерти рекомендують споживачам звернути увагу на сезонні овочі та фрукти, а також шукати альтернативні джерела вітамінів і мінералів.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини