10.10.2024, 20:13
Слойки з яблуками та корицею: легкий осінній рецепт
Обіцяємо, що приготувавши слойки за нашим рецептом один раз, ви готуватимете їх регулярно. А все тому, що це швидко, легко та неймовірно смачно.
Інгредієнти:
Листкове тісто - 500 г
Яблука - 3-4 шт.
Яйця - 1 шт.
Цукор - 2-3 ст. л.
Вершкове масло - 20-30 г
Кориця - за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку викладемо готові пласти тіста на робочу поверхню, яку ми злегка посипали борошном.
2. Тим часом займемося начинкою. Нам знадобляться кілька стиглих яблук. Звичайно, фрукти потрібно почистити від шкірки, видалити серцевини і порізати на невеликі кубики.
3. Тепер розтопимо на сковороді вершкове масло і обсмажимо яблука протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
4. Додамо до яблук пару ложок цукру та обсмажимо ще пару хвилин до карамелізації цукру.
5. Пласти тіста злегка розкочуємо качалкою. Після цього ділимо на 4 частини. Загалом у нас вийде 8 шарів. Ми будемо загортати начинку в тісто за принципом книги. Верхню частину тіста надрізаємо ножем. У нас має вийти 4-5 паралельних надрізів.
6. Перед тим, як викладати начинку в тісто, нам необхідно додати в яблука мелену корицю на свій смак. На тісто викладаємо яблука та скріплюємо краї тіста один з одним.
7. І ось наші слойки готові до відправки в духовку. Ми випікатимемо їх при 220 градусах 10 хвилин. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.
8. Готовим слойкам потрібно дати трохи охолонути, перш ніж подавати на стіл. Така випічка чудово поєднується з гарячими напоями!
Листкове тісто - 500 г
Яблука - 3-4 шт.
Яйця - 1 шт.
Цукор - 2-3 ст. л.
Вершкове масло - 20-30 г
Кориця - за смаком
Процес приготування:
1. Спочатку викладемо готові пласти тіста на робочу поверхню, яку ми злегка посипали борошном.
2. Тим часом займемося начинкою. Нам знадобляться кілька стиглих яблук. Звичайно, фрукти потрібно почистити від шкірки, видалити серцевини і порізати на невеликі кубики.
3. Тепер розтопимо на сковороді вершкове масло і обсмажимо яблука протягом 5 хвилин на невеликому вогні.
4. Додамо до яблук пару ложок цукру та обсмажимо ще пару хвилин до карамелізації цукру.
5. Пласти тіста злегка розкочуємо качалкою. Після цього ділимо на 4 частини. Загалом у нас вийде 8 шарів. Ми будемо загортати начинку в тісто за принципом книги. Верхню частину тіста надрізаємо ножем. У нас має вийти 4-5 паралельних надрізів.
6. Перед тим, як викладати начинку в тісто, нам необхідно додати в яблука мелену корицю на свій смак. На тісто викладаємо яблука та скріплюємо краї тіста один з одним.
7. І ось наші слойки готові до відправки в духовку. Ми випікатимемо їх при 220 градусах 10 хвилин. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 і випікаємо ще 20 хвилин.
8. Готовим слойкам потрібно дати трохи охолонути, перш ніж подавати на стіл. Така випічка чудово поєднується з гарячими напоями!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 101Інші статті рубрики:
Астропрогноз на п'ятницю: креативні ідеї та сімейні драми
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 11 жовтня.
переглядів: 63
Як врятувати речі, які пофарбувалися при пранні: корисні лайфхаки
Зазвичай із речами, які полиняли ми відразу прощаємося. Але насправді є декілька дієвих способів, як ці речі врятувати.
переглядів: 1029
Найкращі гриби для консервації: що обрати і як приготувати
Осінь — сезон грибів, коли лісові дари стають невід'ємною частиною української кухні. Консервація грибів — один із найкращих способів зберегти цей делікатес на зиму, щоб насолоджуватися їх смаком навіть у холодну пору року.
переглядів: 367
У вересні на гарячу лінію Рівненської ОВА надійшло понад три тисячі звернень
Протягом минулого місяця до гарячої лінії Рівненської обласної військової адміністрації надійшло 3482 дзвінки.
переглядів: 306
"Резерв+" оновили: які нові функції з'явилися у застосунку?
Міністерство оборони презентувало оновлену версію мобільного додатку "Резерв+"
переглядів: 352