Ми у Facebook
13.10.2024, 14:44

На Рівненщині зафіксували випадок сказу у домашнього кота

У селі Будераж Мізоцької селищної ради зафіксовано випадок захворювання кота на сказ.
Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 3 жовтня 2024 року № 34, село було оголошено неблагополучним у зв'язку з захворюванням на сказ.

На цій території введені карантинні обмеження та визначена загрозлива зона, до якої входять кілька сусідніх сіл, зокрема Півче, Суйми, Новий Світ, Буща, Мости, Зелений Дуб, Святе, Нова Мощаниця, Борщівка Перша, Борщівка Друга, Озерко, Підгайне, Дермань Перша, Дермань Друга, Клопіт, Мізочок, Стеблівка, Ступно, Стара Мощаниця, Білашів, а також селище Мізоч.

До зняття карантинних обмежень забороняється вивезення собак, котів і диких тварин за межі неблагополучної території. У рамках «Плану комплексних заходів з ліквідації вогнища сказу» вживаються всі можливі заходи для недопущення подальшого поширення захворювання.

Особливо звертають увагу мешканців на необхідність вакцинації домашніх тварин. У разі виявлення клінічних ознак захворювання тварину слід ізолювати та терміново повідомити спеціаліста ветеринарної медицини. Наголошуємо на важливості дотримання правил утримання та вигулу собак і котів, щоб не створювати небезпеки для оточуючих.

Читайте також: Безкоштовна стерилізація та вакцинація тварин: на Рівненщині впроваджують унікальний проєкт





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ