Ми у Facebook
13.10.2024, 12:23

У Рівненські аптеки завезли вакцину від грипу: де купити

До аптечних мереж Рівненської міської територіальної громади надійшли вакцини від грипу: «Джісі Флю» та «Ваксігрип».

Вже зараз окремі аптечні заклади мережі «Віса» та «Рівнефармація» реалізують ці імунобіологічні препарати для профілактики грипу.

Згідно з інформацією, з 13 вересня до 4 жовтня щеплення проти грипу вже отримали 83 особи в закладах охорони здоров'я Рівненської міської ради.

Нагадаємо, що вакцинація проти грипу не входить до національного календаря щеплень і є рекомендованою Міністерством охорони здоров'я України. Вакцину можна закупити за власний кошт, кошти підприємств або місцевих бюджетів. Рівняни можуть придбати або забронювати вакцину в аптечних установах і провести вакцинацію в кабінетах щеплень лікувальних закладів первинного рівня медичної допомоги.

Щоб отримати щеплення від грипу, необхідно:

- Звернутися до сімейного лікаря для виключення протипоказань до вакцинації.
- Придбати вакцину від грипу в аптеці.
- Доставити вакцину до кабінету щеплень із дотриманням відповідного часового проміжку та без порушень холодового ланцюга (у сумці з холодовим елементом, яку можна купити або отримати під заставу в аптеці).
- Отримати щеплення.

Щеплення проти грипу рекомендують робити щороку. Усі вакцини, які надходять у продаж, проходять ретельний державний контроль якості, що гарантує їхню безпеку та ефективність.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ