Ми у Facebook
26.10.2024, 12:25

Кабмін удосконалить механізм бронювання працівників на період мобілізації

Працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть продовжити цей статус на аналогічний період без додаткових обмежень.
Як повідомляє Укрінформ із посиланням на департамент комунікацій секретаріату Кабінету міністрів, уряд затвердив таке протокольне рішення 25 жовтня за ініціативи першого заступника міністра оборони.

За інформацією уряду, це сприятиме стабільній роботі стратегічно важливих секторів економіки, зокрема тих, що забезпечують обороноздатність держави.

Наразі триває аудит рішень щодо надання статусу критично важливих підприємств, ухвалених упродовж останніх чотирьох місяців. Завершити його планують до 15 листопада. Приводом для перевірки стало стрімке зростання кількості критично важливих підприємств та заброньованих працівників, що, на думку уряду, може свідчити про ризики зловживань.

За підсумками аудиту міністерства мають оцінити, чи були вчинені недобросовісні дії з можливими корупційними ознаками.

На основі цих висновків Кабінет міністрів оновить критерії для бронювання, щоб удосконалити механізм та забезпечити його відповідність інтересам національної безпеки, оборони та економіки.

Раніше Президент Володимир Зеленський зазначив, що запропоновані урядом моделі економічного бронювання є «не зовсім справедливими». Згідно з постановою №1204 від 22 жовтня, підприємства, установи та організації мають пройти повторну перевірку на відповідність критеріям для бронювання працівників від мобілізації.

Нагадаємо, чоловіки без військових квитків ризикують: штрафи до 25 500 гривень. Дія призупинила бронювання від мобілізації.





На правах реклами