Ми у Facebook
28.10.2024, 09:15

Важливі дати, які відзначають саме сьогодні

Фото: Unsplash

У понеділок, в Україні та світі відзначають кілька важливих дат.
28 жовтня українці та світ відзначають День бабусь і дідусів — свято, яке нагадує про важливість вшанування старших поколінь за їхню любов, турботу та життєву мудрість. У цей день сім'ї зазвичай збираються разом, дарують подарунки і висловлюють повагу та вдячність бабусям і дідусям.

Також цього дня в Україні святкують День визволення від фашистських загарбників. Цей пам'ятний день, встановлений Указом Президента України у 2009 році, присвячений подвигу українського народу у Другій світовій війні. Він символізує остаточне звільнення України від військ нацистської Німеччини та її союзників. Урочистості включають покладання квітів до меморіалів, виставки військової техніки та концерти, що вшановують пам’ять загиблих.

Крім того, 28 жовтня святкують Міжнародний день анімації. Започатковане Міжнародною асоціацією анімаційного кіно (ASIFA) у 2002 році, це свято відзначає перший публічний показ анімаційного фільму французького художника Шарля-Еміля Рейно у 1892 році. Міжнародний день анімації підкреслює значення мистецтва анімації та об’єднує аніматорів у всьому світі, проводячи покази фільмів, майстер-класи та виставки, які знайомлять глядачів із процесом створення анімації.

Цього ж дня відзначають Всесвітній день дзюдо, запроваджений у 2011 році Міжнародною федерацією дзюдо (IJF) на честь засновника цього виду спорту Дзигоро Кано. Свято популяризує цінності дзюдо та сприяє залученню до спорту нових поколінь.

На завершення 28 жовтня також святкують Міжнародний день шкільних бібліотек, заснований Міжнародною асоціацією шкільних бібліотек (IASL) у 1999 році. Він підкреслює важливість бібліотек у навчанні, розвитку читацької культури та інформаційної грамотності. Цього дня у школах проводяться тематичні заходи: виставки, літературні читання та конкурси, які популяризують бібліотеки та роль бібліотекарів у підтримці освіти.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.

28 жовтня: усе про сьогоднішній день





На правах реклами